Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Policie v kraji na podzim zkontrolovala 487 účastníků honů. Jeden muž byl opilý a neměl průkaz

Policie na Vysočině zkontrolovala během podzimu 487 účastníků honů a stejný počet zbraní. Zjistila zatím jedno pochybení - sedmačtyřicetiletý muž nepředložil průkaz ke zbrani a navíc mu policisté naměřili 0,58 promile alkoholu v dechu, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Velkou pozornost věnujeme zejména kontrole technického stavu zbraně. Pokud zjistíme, že stav zbraně je nevyhovující, zakážeme jejímu držiteli střelbu a vyzveme ho, aby předložil zbraň Českému úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva. U všech osob, které při honu manipulují se zbraní, mohou policisté provádět orientační dechovou zkoušku, a to nejen na začátku honu, ale také v jeho průběhu nebo těsně po jeho skončení," uvedla Věra Kazatelová, vedoucí odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Policisté vyrazili na kontrolu i dnes, zamířili do lesů na dvou místech na Jihlavsku. Prověřili čtyři desítky myslivců a nezjistili žádný nedostatek. „Všichni myslivci se také podrobili dechové zkoušce a ve všech případech byl výsledek dechové zkoušky negativní," uvedla Dana Čírtková.

Policie plánuje další kontroly do konce prosince, kdy se hony konají. Jediné zmíněné pochybení sedmačtyřicetiletého muže zjistila policie v říjnu na Třebíčsku. „Dopustil se dvou přestupků na úseku zbraní a střeliva. Za tato porušení mu policisté uložili na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 5000 korun, zadrželi mu střelnou zbraň a z honu ho vyloučili," dodala Čírtková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky hon, kontrola, policie, příroda, myslivost, Vysočina, zbraň, Kraj Vysočina, dechová zkouška, Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policie v kraji na podzim zkontrolovala 487 účastníků honů. Jeden muž byl opilý a neměl průkaz | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.