Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na svobodě se moc dlouho neohřál. Mladý recidivista nastoupil s boxerem na obsluhu, odnesl si skoro padesát tisíc

Hodně rychle vypátrali kriminalisté mladého muže, který na konci října v Humpolci pod pohrůžkou násilí přinutil obsluhu zábavního parku k vydání finanční hotovosti. Nyní je už obviněn z loupeže, hrozí mu až deset let za mřížemi.

K přepadení došlo v sobotu 22. října v časných ranních hodinách v zábavním podniku na ulici Masarykova v Humpolci. „Dvaadvacetiletý muž v úmyslu získat finanční hotovost přistoupil k obsluze, kdy na ruce sevřené v pět měl nasazený boxer a požadoval vydání veškeré finanční hotovosti,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová. Poškozená žena z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Poté muž ze zábavního podniku odešel, z působil škodu přes čtyřicet osm tisíc korun.

Policistům se při prověřování trestného činu podařilo zjistit totožnost podezřelého a také to, že muž má vazby na Plzeňsku. Dopadnout hledaného muže se plzeňským policistům podařilo v neděli 30. října v noční době. Zadržený pak směřoval do policejní cely v Pelhřimově.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Dvaadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán, poslední pobyt za mřížemi si odpykal letos v srpnu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až deset let,“ dodal Nováček.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky hotové peníze, Humpolec, Pavel Nováček, Plzeňský kraj, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na svobodě se moc dlouho neohřál. Mladý recidivista nastoupil s boxerem na obsluhu, odnesl si skoro padesát tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.