Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kriminalisté překazili obchody dealerovi pervitinu, který sám bere drogy. Zadrželi ho na přivaděči v taxíku

Až pětiletý pobyt za mřížemi hrozí sedmatřicetiletému muži, který distribuoval pervitin. Kriminalisté ho zadrželi na dálničním přivaděči, když jel taxíkem z Prahy do Jihlavy.

Kriminalisté dealera drog dopadli v úterý 25. října večer ve spolupráci s policejní Speciální jednotkou Dukovany.

„Ve večerních hodinách jel podezřelý muž jako spolujedoucí ve vozidle taxislužby po dálničním přivaděči směrem na Jihlavu. Automobil policisté zastavili a podezřelého muže zadrželi. Dále směřoval na policejní oddělení, kde byl umístěn do cely. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla Audi. Zajistili krabičku s krystalickou látkou o hmotnosti přibližně čtyřicet gramů, látka bude podrobena další odborné expertíze,“ popsala průběh zadržení Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mladoboleslavska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je sám uživatelem drog. V minulosti byl již opakovaně soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. „Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody, naposledy byl odsouzen letos na jaře,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Zákazníci z Jihlavska a Třebíčska 

Dealer zásoboval své zákazníky přibližně od jara, a to na různých místech Jihlavska a také na Třebíčsku. Za pervitin mu odběratelé platili, někdy drogy poskytoval zdarma nebo výměnou za jiné věci.

„Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla na závěr Kroutilová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, dealer, pervitin, distributor, kriminalisté, přivaděč, Praha, Jihlava, metamfetamin, droga, Audi, Dukovany, okres Jihlava, okres Třebíč, okres Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté překazili obchody dealerovi pervitinu, který sám bere drogy. Zadrželi ho na přivaděči v taxíku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.