Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Incident na Březinkách. Šestnáctiletá dívka se třemi promile chtěla koupit další alkohol, přijet museli strážníci

Jihlavští městští strážníci museli během uplynulé soboty řešit incident v supermarketu Albert na Březinově ulici. Prodavačky tam odmítly prodat alkohol nezletilé šestnáctileté dívce. Ta nadýchala na svůj věk překvapivou hodnotu alkoholu v krvi - téměř tři promile.

Dívka si poté, co jí prodavačky v obchodě odmítly alkohol prodat, přizvala jejího údajného přítele, který je o několik let starší. Na místo byli povoláni také jihlavští městští strážníci. Dívce a jejímu příteli společnost dělali další dva lidé - třicetiletý muž a šestnáctiletá dívka.

Silně opilí byli tři lidé ze čtyř

„Všechny čtyři osoby strážníci ztotožnili a u všech provedli dechovou zkoušku. Oba muži nadýchali téměř tři promile. U jedné dívky prokázán alkohol v dechu nebyl a šestnáctiletá dívka, která se snažila alkoholické nápoje nakoupit, nadýchala po opakované zkoušce bezmála tři promile. Vzhledem k věku a naměřené hodnotě byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, do jejíž péče byla mladistvá předána. Celá věc byla postoupena kompetentním orgánům státní správy," uvedl k případu ředitel jihlavských strážníků Jan Frenc. 

Městská policie upozorňuje, že podávání alkoholu mladistvým je hodnoceno jako závažné protiprávní jednání, které si zaslouží pozornost policie a orgánů sociálně právní ochrany dětí.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky alkohol, promile, nákup, mladistvá, městská, policie, strážníci, Jihlava, Březinka, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Incident na Březinkách. Šestnáctiletá dívka se třemi promile chtěla koupit další alkohol, přijet museli strážníci | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.