Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Akční scény na Jihlavsku: Agresor pronásledoval svoji partnerku v autě, poté ji napadl a okradl. Hrozí mu deset let

Scény jako z béčkového akčního filmu se odehrály minulý týden na Jihlavsku. Agresivní muž v autě naháněl svoji partnerku jedoucí před ním, po zastavení ji napadl a obral o cennosti. Nyní je podezřelý ze tří trestných činů a hrozí mu deset let za mřížemi.

K incidentu došlo v neděli 9. října. Třiadvacetiletý muž jel ve vozidle Škoda Octavia ve směru od Dlouhé Brtnice na Jihlavu, v automobilu jedoucím před ním cestovala jeho partnerka a další čtyři mladí lidé. „Ženě nejprve telefonicky vyhrožoval s cílem donutit ji zastavit, na což nereagovala. Muž poté začal osádku druhé vozidla ohrožovat bezohlednou jízdou, zejména najížděním, problikáváním a troubením,“ popsala mužovo chování Jana Kroutilová, policejní mluvčí. Dále začal vozidlo předjíždět zprava, přičemž došlo k bočnímu střetu a donutil jej tak v obci Prostředkovice zastavit.

Mladý muž nepřestal, ba naopak. Začal ženu napadat, a to slovně i fyzicky, vyhrožoval jí dalším hrubým násilím a táhnul ji k jeho automobilu, čemuž se bránila. Se zlou se potázali i ostatní cestující, kteří se snaili napadené pomoci. Agresor pod pohrůžkami násilím požadoval po ženě vydání náušnic a mobilního telefonu. Tohoto cíle nakonec dosáhl a z místa odjel.

Policisté podezřelého muže zadrželi, zahájili jeho trestní stíhání a na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání, které proběhne na svobodě. „Muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a přečinu výtržnictví,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. V minulosti byl obviněný muž již soudně trestán, nyni mu za své chování hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky honička, napadení, agresivní, Jihlavsko, okres Jihlava, Jihlava, Škoda Octavia, Dlouhá Brtnice, Prostředkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akční scény na Jihlavsku: Agresor pronásledoval svoji partnerku v autě, poté ji napadl a okradl. Hrozí mu deset let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.