Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič srazil cyklistu a odjel, k nehodě letěl vrtulník. Policie hledá důležité svědky tohoto incidentu

Policisté šetří dopravní nehodu, která se stala na silnici II/344 mezi obcemi Rušinov a Jeníkovec na Havlíčkobrodsku. Zatím neznámý řidič tam srazil cyklistu, který se vážně zranil. Policie nyní hledá důležité svědky z řad veřejnosti.

Incident se odehrál v pondělí 10. října kolem  kolem 16:45. „Z prvotního šetření okolností této dopravní nehody vyplývá, že nezjištěný řidič dosud neznámého vozidla bílé barvy, který měl jet ve směru od obce Rušinov, při předjíždění devětašedesátiletého cyklisty jedoucího ve stejném směru na jízdním kole narazil pravým bokem do cyklisty a ten po nárazu spadl na komunikaci a zranil se. Nezjištěný řidič neznámého vozidla na místě dopravní nehody nezastavil, dopravní nehodu neoznámil a z místa odjel neznámo kam," popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Následně se cyklista zvedl a jízdní kolo tlačil pěšky do obce Suchá, odkud telefonoval svým blízkým, kteří následně věc oznámili na zdravotnickou záchrannou službu. Devětašedesátiletý cykkista se vážně zranil, do nemocnice ho nakonec transportoval vrtulník. 

Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na jízdním kole značky BMC. Dechová zkouška u cyklisty byla negativní.

„Policisté se obracejí na případné svědky této dopravní nehody, kteří viděli její průběh, aby kontaktovali linku 158. Obracíme se také na řidiče, kteří v danou dobu projížděli úsekem silnice II/344 mezi obcemi Rušinov a Jeníkovec a mají ve svých vozidlech palubní kamery, které mohly zaznamenat průjezd bílého vozidla, aby kontaktovali linku 158. Za vaši pomoc velice děkujeme," vyzývá policejní mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky výzva, nehoda, cyklista, veřejnost, svědek, policie, vrtulník, zranění, II/344, dopravní nehoda, Rušinov, Jeníkovec, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič srazil cyklistu a odjel, k nehodě letěl vrtulník. Policie hledá důležité svědky tohoto incidentu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.