Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie na Vysočině se zaměřila na řidiče nákladních vozidel. Za přetížení padly další pokuty

Policejní hlídky v kraji se v úterý 4. října opět zaměřily na kontroly nákladních vozidel, a to hned několika kategorií. Kvůli přetížení také tentokrát padlo několik pokut a kaucí.

Na dálniční odpočívce dálnice D1 na 115. kilometru ve směru na Brno policejní hlídka zastavila řidiče nákladního vozidla kategorie N2. „Jedná se o kategorie vozidel, jejichž největší přípustná hmotnost převyšuje 3500 kilogramů, avšak nepřevyšuje 12 tisíc kilogramů. Řidičem i provozovatelem byl pětačtyřicetiletý cizinec - státní příslušník Rumunska. Řidič převážel náhradní díly k vozidlům. Při nízkorychlostním kontrolním vážení policisté zjistili, že vozidlo je přetíženo o 4 564 kilogramů, přičemž nejvyšší technicky přípustná hmotnost vozidla je stanovena na 7 490 kilogramů,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policejní hlídka v tomto případě řidiči na místě uložila pokutu v příkazním řízení a provozovateli byla uložena kauce ve výši 45 tisíc korun. „Celou věc jsme oznámili správnímu orgánu. Řidič vozidla na místě náklad přeložil,“ dodala k první kontrole mluvčí Čírtková.

Pokuta i pro řidiče z ČR 

Policisté také zastavili slovenskou jízdní soupravu převážející lesní techniku pro těžbu dřeva. A při nízkorychlostním kontrolním vážení zjistili překročení největší povolené hmotnosti jízdní soupravy, kde bylo povoleno 48 tun. „Vozidlo bylo přetíženo o 5 557 kilogramů, dále jsme zjistili překročení největší povolené hmotnosti tažného vozidla o 2 959 kilogramů (povoleno 26 tun) a největších technicky přípustných hmotností na nápravy tažného i přípojného vozidla. Dále jsme zjistili překročení rozměrů jízdní soupravy – délky o 4,55 metru, šířky o 0,48 metru,“ vyjmenovala mluvčí Čírtková. Také tento řidič z kontroly vyšel s pokutou, provozovateli hlídka uložila kauci ve výši 50 tisíc korun a celou věc policisté oznámili správnímu orgánu.

Úterním kontrolám neušli ani řidiči, kteří usedli za volant vozidel kategorie N1 – jedná se o vozidlo, jehož největší přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kilogramů. „Řidiči i provozovatelé byli státní příslušníci České republiky. Jedno vozidlo bylo přetíženo o 550 kilogramů a druhé o 1100 kilogramů. Obě porušení jsme vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení a porušení ze strany provozovatelů vozidel jsme oznámili do správního řízení příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky kontrola, nákladní, vozidlo, doprava, přetížení, pokuta, kauce, policie, Vysočina, nákladní automobil, Kraj Vysočina, správní úřad, Rumunsko, Česko, Brno, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Vysočině se zaměřila na řidiče nákladních vozidel. Za přetížení padly další pokuty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.