Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Gruzínec převážel přes Vysočinu sedm migrantů, hledal je i policejní pes. Celníci v autě našli rozstříhané pasy

Celníci v pondělí 26. září odpoledne kontrolovali Volkswagen Passat z pražské půjčovny, které řídil Gruzínec. Jak se ukázalo, v autě vezl sedm migrantů. Kontrola se odehrála na dálničním parkovišti Pávov ve směru na Prahu.

Vše začalo v okamžiku, kdy vysočinští celníci prováděli jinou kontrolu. „Přiběhl k nim občan české národnosti a sdělil jim, že do jeho vozu nedaleko od místa kontroly zezadu narazil jiný vůz. Jednalo se o vozidlo Volkswagen Passat české imatrikulace z pražské půjčovny, které řídil Gruzínec a dle očitých svědků z něj vystoupilo sedm osob včetně jednoho malého dítěte. Celníci pojali podezření, že se jedná o osoby překračující státní hranici bez platných dokladů, přivolali posily a vydali se je hledat," popsal ve zprávě pro novináře Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Na výjezdu z parkoviště na D1 policejní hlídka zastavila muže a ženu. Mezitím jiní kolegové zkontrolovali vozidlo viníka dopravní nehody a ve dveřích v krabičce od cigaret nalezli rozstříhané cestovní doklady pravděpodobně tureckého původu.  

„Z důvodu bezpečnosti a také věcné nepříslušnosti byla prostřednictvím operačního centra kontaktována Policie ČR. Na místo se dostavila hlídka cizinecké policie a také služební pes, který velmi rychle v lese nedaleko parkoviště vyčmuchal zbylých pět na zemi sedících Turků," dodal Zeman. 

Kontroly na hranicích se Slovenskem

Vláda v pondělí 26. září rozhodla o tom, že se od čtvrtka 29. září dočasně vrátí kontroly na hranice mezi ČR a Slovenskem. Důvodem je nelegální migrace. V celé ČR policie v tomto roce zadržela už 12 tísíc migrantů. Za loňských rok bylo na Vysočině zadrženo 88 migrantů. Ti se vždy snažili přes ČR a náš kraj dostat do dalších evropských zemí. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky celníci, úřad, hranice, migrant, zadržení, nelegální, Gruzie, policie, Kraj Vysočina, Volkswagen Passat, Praha, Pávov, Česko, Slovensko, Policie České republiky, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gruzínec převážel přes Vysočinu sedm migrantů, hledal je i policejní pes. Celníci v autě našli rozstříhané pasy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.