Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminalisté na Vysočině hledají dvě nezletilé dívky. Zřejmě jsou spolu a mohly odcestovat vlakem

Kriminalisté se obrací na veřejnost v souvislosti s pátráním po dvou nezletilých dívkách, které jejich blízcí naposledy viděli v pondělí 26. září v Bystřici nad Pernštejnem, kde obě žijí. Od té doby se dívky – Alice Sklenářová a Patricie Šírová - nikomu neozvaly.

„Dívky ve věku třináct a čtrnáct let byly naposledy viděny v pondělí 26. září v Bystřici nad Pernštejnem, kde obě žijí. Dívky pravděpodobně v brzkých ranních hodinách odešly z domu, dosud neznámo kam. Jejich blízcí začali po dívkách ihned pátrat. Když rodiny vyčerpaly všechny svoje možnosti, obrátily se s žádostí o pomoc na policii. Policisté začali okamžitě po přijetí oznámení po pohřešovaných dívkách pátrat,“ uvedla k pátrání Michaela Lébrová, mluvčí policistů.

Starší z dívek Patricie Šírová je vysoká přibližně 150 centimetrů, štíhlé postavy. Dívka má dlouhé tmavé vlasy, modré oči. Na sobě měla při odchodu z domu pravděpodobně černou prošívanou bunda do pasu s kapucí, hnědobílou kostkovanou mikinu, kotníkové boty Nike a černý batoh Adidas.

Mladší dívka Alice Sklenářová je vysoká kolem 160 cm, štíhlé postavy. Dívka má středně dlouhé vlasy, hnědé barvy a zelené oči. Přes levé obočí má drobnou jizvu délky 2 - 3 cm.

Po pohřešovaných dívkách vyhlásili policisté celostátní pátrání. Informace o pohřešování s jejich popisem byla předána všem policejním hlídkám. Policisté po pohřešovaných začali ihned po přijetí oznámení pátrat, prověřili zdravotnická zařízení, lokalitu jejich bydliště a míst, která navštěvují.

„Po dívkách policisté pátrali i u kamarádů a hledali je i na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohly nacházet. Dle zjištěných informací je předpoklad, že dívky jsou spolu. Na základě policejního šetření policisté zjistili, že se dívky pohybovaly v prostoru vlakového nádraží, odkud mohly zřejmě pokračovat ve směru na Ústecký kraj. Nelze ale vyloučit jejich pohyb kdekoliv na území České republiky,“ doplnila mluvčí Lébrová.

Pokud o dívkách něco víte, nebo víte, kde by se mohly nacházet, tak ihned kontaktujte policii na tísňové lince 158.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR (redakčně upraveno)

Štítky pátrání, kriminalisté, dívky, nezletilý, veřejnost, policie, Bystřice nad Pernštejnem, Kraj Vysočina, Nike, Adidas, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté na Vysočině hledají dvě nezletilé dívky. Zřejmě jsou spolu a mohly odcestovat vlakem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.