Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Desetiletý cyklista nedal přednost řidiči v osobním autě. Po střetu upadl na silnici a zranil se

Lehkým zraněním skončila páteční dopravní nehoda, při které se srazil cyklista s osobním autem. Incident se odehrál kolem půl osmé večer na ulici Tyršova v Novém Městě na Moravě. Na svědomí jí má desetiletý cyklista.

„Ten jel na horském jízdním kole po dlážděném chodníku ve směru ke křižovatce s místní komunikací ulicí Radnická, kde při vjíždění na pozemní komunikaci nedal přednost v jízdě zleva jedoucímu osobnímu vozidlu značky Volkswagen Sharan. Řidič tohoto vozidla projížděl po místní komunikaci po ulici Radnická směrem ke křižovatce s ulicí Tyršova, kde chtěl odbočovat vpravo. Došlo ke střetu přední části horského jízdního kola s pravou boční přední částí osobního vozidla. Cyklista po střetu upadl na komunikaci a utrpěl lehké zranění,“ popsala incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Sanitka chlapce z místa nehody převezla do novoměstské nemocnice k dalšímu ošetření. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidiče osobního vozidla provedli policisté na místě nehody dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. „Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 31 tisíc korun. Případem dopravní nehody a dalšími okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou,“ doplnila Čírtková na závěr.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, cyklista, auto, přednost, zranění, Nové Město na Moravě, úraz, automobil, Volkswagen Sharan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetiletý cyklista nedal přednost řidiči v osobním autě. Po střetu upadl na silnici a zranil se | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.