Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Povedená dvojice. Dva muži ve firmě na Jihlavsku postupně ukradli přes 50 tun pšenice a řepky

Téměř milionovou škodu způsobili dva muži, kteří ve velkém kradli pšenici a řepku. Z firmy na Jihlavsku ukradli přes 50 tun tohoto neobvyklého „zboží“. Hrozí jim až pět let za mřížemi.

Minulý týden přijali policisté oznámení o krádežích zemědělských komodit, ke kterým docházelo ve firmě na Jihlavsku. Případem se začali zabývat kriminalisté oddělení hospodářské kriminality a zahájili prověřování. „Provedli jsme šetření a již druhý den jsme oba muže důvodně podezřelé ze spáchání trestné činnosti zadrželi,“ řekla Lucie Caklová, komisařka oddělení hospodářské kriminality.

Tato povedená dvojice byla kriminalisty dopadená v noci, když muži v areálu společnosti opět připravovali k odcizení pšenici, kterou naložili do nákladního auta a s plně naloženým vozidlem chtěl jeden z mužů odjet, v tom mu ale policisté zabránili.

Zadržené muže kriminalisté odvezli na oddělení policie, kde byli umístěni do cel. „Provedli jsme prohlídku nákladního automobilu Fiat Ducato,“ dodala komisařka s tím, že vozidlo s nákladem kriminalisté zajistili.

Na základě shromážděných důkazů zahájili kriminalisté trestní stíhání obou zadržených mužů, jeden z nich je cizinec. „Muži ve věku čtyřiačtyřicet a čtyřiatřicet let byli obviněni ze spáchání přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl Michal Olejníček, vedoucí oddělení hospodářské kriminality.

Starší z obviněných mužů v poškozené firmě pracoval a této situace využil. Předem se na krádeži domluvil s druhým mužem, kterému se plodiny hodily vzhledem k jeho pracovní činnosti v zemědělství. „Oba muži jsou obviněni z toho, že na přelomu měsíců července a srpna opakovaně odcizili v areálu společnosti uskladněnou řepku a dále pšenici. Mladší z obviněných mužů do areálu společnosti jezdil s nákladním vozidlem v nočních nebo časných ranních hodinách a druhý muž mu pomocí nakladače na korbu nakládal řepku nebo pšenici. Plodiny směřovaly do hospodářských budov, kde si je čtyřiatřicetiletý muž uskladňoval,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policie.

Z krádeže měli mít prospěch oba muži, a to ve formě finančního zisku z následného prodeje odcizené řepky a pšenice.

A to ještě nebylo všechno. Jak dodává Kroutilová, na začátku minulého týdne čtyřiačtyřicetiletý muž navíc ještě naložil několik stovek kilogramů pšenice jiným zájemcům, kteří přijeli v noci vozidlem s vozíkem. Ve středu 10. srpna ukončili krádeže zemědělských plodin kriminalisté. Podařilo se jim zajistit i odcizenou řepku a pšenici, které po krádežích putovaly k čtyřiatřicetiletému muži. Odcizené plodiny se tak vrátily zpět jejich majiteli.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, plodiny, pšenice, řepka, firma, zemědělství, zisk, zloděj, zaměstnanec, policie, Jihlavsko, okres Jihlava, kriminalita, Fiat Ducato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedená dvojice. Dva muži ve firmě na Jihlavsku postupně ukradli přes 50 tun pšenice a řepky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.