Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kriminalisté v Jihlavě dopadli nenapravitelného recidivistu. Kradl v obchodech i sklepních kójích

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Tím se zřejmě neřídí opakovaně soudně trestaný recidivista, který na přelomu července a srpna vykrádal různé objekty v Jihlavě. Hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení.

Nenapravitelného muže dopadli jihlavští kriminalisté v druhé polovině minulého týdne v Jihlavě, byl na něho vydán státním zastupitelstvím souhlas se zadržením. Kriminalisté ho vypátrali v časných ranních hodinách na ulici nedaleko centra města.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař rozšířil jeho trestní stíhání. „Dvaatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a dále přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

„Muž je obviněn z toho, že se v období přelomu července a srpna v Jihlavě dopustil krádeže v obchodě, dále se vloupal do dvou různých objektů a do dalšího se vloupat pokusil. V obchodě muž na konci července odcizil oblečení a svítilny v celkové hodnotě bezmála deset tisíc korun, které si naskládal do batohu. Krádež mu ale překazil pracovník obchodu a obviněný muž sice z prodejny utekl, odcizené věci ale zůstaly na místě,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová jednu z krádeží.

Vloupání se muž dopustil v bytovém domě, kde vnikl do sklepní kóje a odcizil stan, spací pytel, fotoaparát a tiskárnu. V dalším případě se vloupal do bedny na časopisy u obchodního domu, které si poté odnesl. „Na začátku minulého týdne se muž pokusil v noci dostat ještě do prodejny a páčil dveře roxorem, který si přinesl. Vniknout dovnitř se mu nepodařilo, přesto za ním ale zůstala škoda přibližně za sedm tisíc korun, a to na poničených dveřích,“ dodává Kroutilová.

Letos přišel z vězení 

Uvedený zloděj kradl věci s tím, že je pak prodá, a bude tak z krádeže mít peníze.

Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán a z výkonu  trestu odnětí svobody byl propuštěn v první polovině letošního roku. „V krátké době poté, co opustil brány věznice, se ale již opět dopouštěl další trestné činnosti, pro kterou je již stíhán. Ani to ale pro jeho nápravu nestačilo, a krátce nato se dopustil dalších krádeží. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice,“ doplnila Jana Kroutilová.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj, vloupání, recidivista, krádež, kriminalisté, zadržení, Jihlava, obchod, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté v Jihlavě dopadli nenapravitelného recidivistu. Kradl v obchodech i sklepních kójích | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.