Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vážná nehoda na I/38. Sedmdesátiletý řidič v autě přehlédl motorkáře, zasahoval vrtulník

Vážné zranění, zásah vrtulníku a škoda skoro 300 tisíc korun. To je bilance nedělní dopravní nehody, která se stala na silnici I/38 v katastru Želetavy na Třebíčsku. Řidič v osobním autě tam přehlédl motorkáře.

Vážná dopravní nehoda se odehrála krátce před půl pátou odpoledne v prostoru čtyřramenné průsečné křižovatky se silnicí třetí třídy.

„Sedmdesátiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Ford Fusion po vedlejší komunikaci ve směru jízdy od obce Šašovice směrem na silnici I/38 do obce Želetava, kdy oproti příkazu svislé dopravní značky „dej přednost v jízdě“ nedal přednost v jízdě motocyklu značky Yamaha. Čtyřiačtyřicetiletý řidič projížděl s motocyklem po hlavní silnici ve směru jízdy od Želetavy směrem k obci Horky,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

Při střetu se zranil řidič v osobním sutě, sanitka do dovezla do třebíčské nemocnice. Pro motorkáře nakonec musel letět vrtulník. Kvůli vážnému zranění byl transportován do brněnské nemocnice.

Policisté u obou řidičů provedli dechové zkoušky, které měly negativní výsledky. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech ve výši asi 280 tisíc korun.

„Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Třebíč, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, zranění, přednost, vrtulník, I/38, Želetava, silnice, dopravní nehoda, okres Třebíč, Yamaha, Ford Fusion, Šašovice, Horky, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda na I/38. Sedmdesátiletý řidič v autě přehlédl motorkáře, zasahoval vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.