Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič se třemi promile při couvání narazil do lavičky. Muž, který na ní seděl, skončil zraněný v nemocnici

To, že alkohol za volant nepatří, si zřejmě nemyslí jednasedmdesátiletý řidič, který silně opilý v Bransouzích na Třebíčsku způsobil dopravní nehodu. Podle informací od policie nezvládl couvání.

Incident se odehrál v pátek 22. července po 17. hodině u vlakového nádraží. Řidič se svým osobním vozidlem Škoda Felicia při couvání z parkovacího místa nezvládl řízení a narazil levou zadní části svého vozidla do dřevěné lavičky, na které v tu dobu seděl muž, a z místa nehody ujel, aniž by splnil své zákonné povinnosti. Při dopravní nehodě došlo ke zranění třiasedmdesátiletého muže sedícího na lavičce a se zraněním nohy musel být sanitkou převezen do třebíčské nemocnoce.

„K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Policisté řidiče osobního vozidla vypátrali a provedli u něho dechovou zkoušku ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi. Provedená dechová zkouška byly pozitivní a vykázala hodnotu 2,95 promile alkoholu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní s naměřenými hodnotami 3,26 a 3,40 promile alkoholu,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

U zraněného muže byla provedena dechová zkouška v nemocnici Třebíč a její výsledek byl negativní. Jednasedmdesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a po řádném poučení se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve v nemocnici Třebíč.

„Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na dřevěné lavičce ve výši asi 5 tisíc korun. Jiná hmotná škoda nebyla zjištěna ani uplatněna. Okolnosti celé události jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč,“ dodává mluvčí Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, promile, couvání, lavička, zranění, Bransouze, dopravní nehoda, dechová zkouška, okres Třebíč, Nemocnice Třebíč, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Jen jsem nepochopil, proč dávali dýchnout i zraněnému muži? Máme tu snad prohibici? I kdyby měl něco vypito, sezením na lavičce nikoho neohrožovat a dopravní nehodu nezpůsobil. A ta lavička snad musela být nějaké umělecké dílo.

Čtvrtek, 28. července 2022, 13:49Odpovědět

Řidič se třemi promile při couvání narazil do lavičky. Muž, který na ní seděl, skončil zraněný v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.