Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklista se těžce zranil po střetu s motorkou, pomoc mu poskytli kolemjedoucí. Zasahoval i vrtulník

Záchranné složky vyjížděly ve středu 20. července kolem 17:15 k vážné dopravní nehodě, která skončila těžkým zraněním dvaasedmdesátiletého cyklisty. Stala se na silnici I/34 v Havlíčkově Brodě.

„Podle prvotního šetření na místě policisté zjistili, že pětadvacetiletá řidička motocyklu tovární značky BMW F 800 R projížděla po obchvatu silnice I/34 ve směru od kruhového objezdu od obce Ždírec nad Doubravou směrem ke křižovatce se silnicí II/344 v místě, kde je pozemní komunikace v mírném stoupání. V tomto místě, v mírné pravotočivé zatáčce, do jízdní dráhy motocyklistce vjel - z jejího pohledu z levé strany - dvaasedmdesátiletý cyklista na jízdním kole bez cyklistické helmy. Řidička motocyklu na tuto situaci reagovala tak, že s motocyklem přejela vpravo na krajnici vozovky. Následně došlo ke střetu přední částí motocyklu BMW a pravé přední části jízdního kola," popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Cyklista po nárazu z kola přepadl na pravou krajnici vozovky a těžce se zranil. Na místě nehody byl ošetřován kolemjedoucími lidmi, následně byl mu pomoc poskytli lékaři, na místo byl povolán záchranářský vrtulník, který jej transportoval do nemocnice v Hradci Králové. Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na motocyklu BMW a na jízdním kole. U řidičky motocyklu provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. „U cyklisty byl prostřednictvím integrovaného operačního střediska zajištěn odběr krve v nemocnici Hradec Králové. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod," doplnila Čírtková na závěr. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, střet, motorka, cyklista, zranění, vrtulník, Havlíčkův Brod, motocykl, silnice, BMW, Hradec Králové, BMW F 800 R, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista se těžce zranil po střetu s motorkou, pomoc mu poskytli kolemjedoucí. Zasahoval i vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.