Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po silnici u Nadějova šlo 25 uprchlíků z Bangladéše. Jejich cílem byla Itálie

Policisté na Vysočině zadrželi další migranty. Tentokrát šlo o pětadvacetičlennou skupinu, která šla pěšky na silnici mezi obcemi Jersín a Nadějov na Jihlavsku. O ní se policie dozvěděla v pátek 8. července krátce před třetí hodinou ranní od náhodného řidiče.

Ten uvedl, že skupina lidí, co nesli nějaká zavazadla, jde pěšky po silnici. „Oznamovatel vyslovil podezření, že by se mohlo jednat o migranty, proto celou věc oznámil,“ řekla ve zprávě pro novináře Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

Na místo se tedy obratem vydaly policejní hlídky. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se zde skutečně pohybuje zhruba pětadvacet osob, které nejsou schopny prokázat oprávněnost k pobytu na území České republiky. Některé osoby se snažily z místa utéct, což se jim nepodařilo.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že se jedná o státní příslušníky Bangladéše, kteří údajně na Vysočině vystoupili z nějakého kamionu a nyní pokračují v cestě pěšky. Cizinci – jednalo se o samé muže - u sebe neměli žádné doklady a někteří uváděli, že údajně v Rumunsku nastoupili do nějakého kamionu, ve kterém cestovali přes Slovensko a nedaleko místa, kde byli zadrženi, měli z kamionu vystoupit. Jejich cílovou zemí měla být údajně Itálie,“ dodává policejní mluvčí.

Vzhledem k tomu, že žádný z cizinců nebyl oprávněn k pobytu na území České republiky a všichni vstoupili a pobývali na území ČR bez platného cestovního dokladu a bez platného oprávnění k pobytu, policisté všechny muže zajistili a eskortovali je do policejních cel.

„Vzhledem k vysokému počtu zadržených migrantů byli ve spolupráci s Ředitelstvím služby cizinecké policie migranti přerozděleni k realizaci správního řízení také na další krajská policejní ředitelství v rámci České republiky. Na služebně odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina byly za přítomnosti tlumočníka vedeny úkony správního řízení se šesti migranty. Se všemi migranty policisté zahájili za účasti tlumočníka správní řízení ve věci jejich správního vyhoštění z území České republiky. Policisté poté cizince umístili do zařízení pro zajištěné cizince,“ doplnila Čírtková na závěr.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky uprchlík, migrant, Nadějov, Jersín, Bangladéš, Itálie, Vysočina, silnice, Kraj Vysočina, Česko, okres Jihlava, správní řízení, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po silnici u Nadějova šlo 25 uprchlíků z Bangladéše. Jejich cílem byla Itálie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.