Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V červnu zahynulo na silnicích v kraji pět lidí včetně tří cizinců na D1

V červnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Kraji Vysočina pět lidí, včetně tři cizinců na dálnici D1. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 19 životů, o pět víc než v roce 2021.

Za smrtí cizinců je tragická nehoda, která se stala 6. června. Do vozíku zapojeného za jejich dodávku najelo osobní auto. V dodávce cestovalo pět mužů, dva zemřeli na místě, třetí o den později v nemocnici, informovala už dřív mluvčí policie Dana Čírtková.

Už třetí oběť má pondělní dopravní nehoda, která se stala na D1 na Vysočině, konkrétně na 128. kilometru dálnice na Žďársku. Svému zranění na místě podlehli dva muži cizí národnosti, dva další zranění muži byli letecky transportováni do...

Tragické nehody se staly na Vysočině také 19. července. U obce Štoky zemřel sražený chodec, na Pelhřimovsku nepřežil řidič osobního vozu, které narazilo do stromu.

Dvě noční úmrtí na silnicích Vysočiny. U Štoků byl sražen chodec, v Horní Cerekvi byl fatálním náraz do stromu

Hned dva lidské životy si vyžádaly dopravní noční dopravní nehody na Vysočině. U Štoků na Havlíčkobrodsku došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem, u Horní Cerekve na Pelhřimovsku pak dvacetiletý řidič narazil do stromu.

Podle předběžných policejních statistiky se během června stalo v kraji 280 nehod, což je o 114 méně než loni. Při nehodách bylo 12 lidí těžce zraněno, 116 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 24,49 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pondělí 13. června, celkem 19.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky úmrtí, nehoda, automobilová, červen, statistika, 2022, Vysočina, Dálnice D1, havárie, Kraj Vysočina, silnice, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červnu zahynulo na silnicích v kraji pět lidí včetně tří cizinců na D1 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.