Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nad Vysočinou létal policejní dron. Hlídky se zaměřovaly na nebezpečné předjíždění, to mívá tragické následky

Skoro tisíc vozidel zkontrolovali policisté na Vysočině během včerejší dopravně bezpečnostní akce. Do terénu byl "povolán" také bezpilotní dron, díky kterému se policejní hlídky mohly zaměřit hlavně na nebezpečné předjíždění, které mívá za následek vážné dopravní nehody. Ty často bývají s tragickými následky.

„Při včerejší dopravně bezpečnostní akci, kde nám v odpoledních hodinách poskytla podporu také Letecká služba Policie České republiky nasazením bezpilotního dronu, jsme zkontrolovali 919 vozidel a zjistili 206 dopravních přestupků. Celkem 203 přestupků policisté vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a tři přestupky jsme zadokumentovali a budou odevzdány do správního řízení. V rámci akce jsme u dvou řidičů zjistili, že usedli za volant pod vlivem alkoholu. V obou případech se jednalo o hladinu do jednoho promile, takže tito řidiči jsou podezřelí z přestupku v dopravě. Ve dvou případech jsme u řidičů naměřili hodnoty převyšující jedno promile a tito řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," vyjmenovala ve zprávě pro novináře Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Kontroly na vodní nádrži Švihov. Lidé se zde koupali, ačkoliv je to zakázáno

Policisté ze Světlé nad Sázavou v v rámci své nedělní služby kontrolovali oblast vodní nádrže Švihov, kam je zakázaný vjezd vozidel, stejně jako vstup pro osoby. Vodní nádrž leží v ochranném pásmu prvního stupně, kde platí přísná pravidla.

Jednomu řidiči, podle Čírtkové, vyšel pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Dvaatřicet řidičů se plně nevěnovalo řízení, například telefonovali za jízdy. Ve 29 případech nebyli řidiči připoutání bezpečnostním pásem, v jednom případě nebylo dítě umístěno v autosedačce. V 15 případech policisté při kontrole zjistili nevyhovující technický stav vozidla. Sedm řidičů při silniční kontrole nepředložilo policistům doklad o pojištění odpovědnosti - zelenou (bílou) kartu.

Policie na Vysočině kontrolovala cyklisty. Dva byli opilí, pětadvacet z nich dostalo na místě pokutu

Cyklisté. Skupina účastníků silničního provozu, která patří k těm nejzranitelnějším. A právě na ně se zaměřili dopravní policisté v Kraji Vysočina v rámci dopravně – bezpečností akce s názvem Cyklista. Řada z nich se dopustila nějakého přestupku,...

„Dron Letecké služby policie České republiky jsme v odpoledních hodinách využívali na kontrolu řidičů na silnici I/38 a zaměřili jsme se zejména na nebezpečné předjíždění, které má za následek vážné dopravní nehody a čelní střety vozidle mají většinou tragické nebo velmi vážné následky. Policisté pomocí dronu zjistili 14 těchto přestupků, kdy řidiči předjížděli v místech, kde jim to zákon o provozu na pozemních komunikacích zakazuje," dodává ke včerejší dopravně bezpečnostní akci mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky kontrola, prázdniny, provoz, přejíždění, dron, policie, doprava, Vysočina, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Vysočinou létal policejní dron. Hlídky se zaměřovaly na nebezpečné předjíždění, to mívá tragické následky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.