Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář na D1 se vyhýbal kamionu a narazil do svodidel, zasahoval vrtulník. Policie hledá svědky vážné nehody

K vážné dopravní nehodě, ke které musel letět také záchranářský vrtulník, došlo v úterý 28. června kolem 18. hodiny na dálnici D1, konkrétně na 145. kilometru ve směru na Brno. Při incidentu se zranil motorkář, který skončil v brněnské nemocnici. Policie nyní hledá důležité svědky.

„Řidič motocyklu projížděl po dálnici D1 ve směru na Brno a blíže nezjištěný řidič jedoucí v pravém jízdním pruhu s jízdní soupravou ve složení tahač návěsů a návěs mu měl náhle vjet přímo do jízdní dráhy. Řidič motocyklu na to zareagoval úhybným manévrem směrem doleva, když najel do středového travnatého pásu, kde ztratil kontrolu nad motocyklem, narazil do středových ocelových svodidel a z motocyklu spadl," popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Řidič nezjištěné jízdní soupravy výše uvedenou situaci pravděpodobně vůbec nezaregistroval a pokračoval dále ve směru jízdy. Motorkář utrpěl středně těžké zranění, se kterým byl leteckou záchrannou službou transportován brněnské nemocnice. Policie u něj provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

„K řádnému objasnění okolností této nehody se policisté z dálničního oddělení Velký Beranov obracejí na případné svědky, kteří místem v danou dobu projížděli a mají ve svých vozidlech palubní kamery, aby se obrátili se svým svědectvím na linku 158. Jedná se nám o řidiče, kteří místem v uvedenou dobu projížděli v obou směrech," vyzývá veřejnost mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, motorka, motocykl, D1, dálnice, Brno, svědek, zranění, vrtulník, policie, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář na D1 se vyhýbal kamionu a narazil do svodidel, zasahoval vrtulník. Policie hledá svědky vážné nehody | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.