Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kontroly na vodní nádrži Švihov. Lidé se zde koupali, ačkoliv je to zakázáno

Policisté ze Světlé nad Sázavou v v rámci své nedělní služby kontrolovali oblast vodní nádrže Švihov, kam je zakázaný vjezd vozidel, stejně jako vstup pro osoby. Vodní nádrž leží v ochranném pásmu prvního stupně, kde platí přísná pravidla.

„Kontroly v lokalitě provádějí policisté jak sami, tak ve spolupráci s pracovníky Povodí Vltavy. Do okolí vodní nádrže je zakázaný vstup. Platí zde samozřejmě zákaz koupání a rybolovu. Ochranné pásmo je značně rozlehlé a terén okolí přehrady na mnoha místech těžko přístupný, ideální je proto kontrola z vodní plochy. Policisté jsou vybaveni plavidlem Pioner Multi a dále motorovým člunem,“ sdělila novinářům Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policejní hlídka byla v okolí nádrže k vidění od 14. hodiny do podvečera. Na hladinu přehrady policisté vyrazili z policejního přístaviště v blízkosti Budče. „V rámci kontroly policisté odhalili osoby, které se v okolí nádrže pohybovaly nebo ve vodě koupaly. Kontroly provádějí policisté nepravidelně, a to zejména v letních měsících, kdy je větší riziko porušování zákazu vstupu do lokality,“ upřesnila Kroutilová.

Pokud policie odhalí někoho, kdo daný zákaz porušuje, pak vše zadokumentují a vyřeší buď v příkazním řízení, nebo postoupí k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, policie, nádrž, Švihov, porušení, zákaz, vodní nádrž, Světlá nad Sázavou, Povodí Vltavy (státní podnik), Budeč (hradiště)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly na vodní nádrži Švihov. Lidé se zde koupali, ačkoliv je to zakázáno | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.