Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie v autobuse dnes hlídkovala na D1. Řada nepřipoutaných řidičů za jízdy telefonovala

Na dálnici D1 byl dnes dopoledne k vidění policejní autobus a také dvě motorky. Důvodem byly kontroly řidičů, jejichž cílem bylo zjistit, zda se plně věnují řízení vozidel. Dnešní dopravně bezpečnostní akce byla reakcí na tragickou nehodu, která se stala na začátku června. Vyhasly při ní tři lidské životy.

Kontroly probíhaly na dálnici D1 mezi kilometry 90 - 141, a to postupně v obou směrech. Do této mimořádné akce se zapojilo deset policejních hlídek z dálničního oddělení Velký Beranov a z oddělení silničního dohledu. „Do akce se zapojil také policejní autobus v civilním provedení, ve kterém byli dva dálniční policisté, kteří monitorovali chování řidičů nákladních a dodávkových vozidel. Kontroly se zaměřily na to, zdali se řidiči věnují při jízdě po dálnici D1 plně řízení vozidla, zda netelefonují za jízdy, nepoužívají tablety nebo si nečtou noviny případně jiné tiskoviny," sdělila novinářům Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Už třetí oběť má pondělní dopravní nehoda, která se stala na D1 na Vysočině, konkrétně na 128. kilometru dálnice na Žďársku. Svému zranění na místě podlehli dva muži cizí národnosti, dva další zranění muži byli letecky transportováni do...

Hlídky se během dopoledne zaměřily na to, zda řidiči a jejich spolujezdci používají bezpečnostní pásy. Dnešní akce byla reakcí na nedávnou dopravní nehodu, která se stala 6. června a při které zemřeli tři lidé, kteří cestovali v dodávkovém vozidle. „Do tohoto dodávkového vozidla s přívěsem zezadu narazilo osobní vozidlo, jehož řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení a nedokázal včas a adekvátně zareagovat na dopravní situaci, která byla na dálnici před ním," přidává Čírtková vysvětlení.

Při dnešní akci policie zjistila 44 dopravních přestupků, když nejčastěji se jednalo o telefonování za jízdy a nepoužívání bezpečnostních pásů. Přestupky, které zjistili policisté při jízdě v autobuse, předávali okamžitě silničním policejním hlídkám, které se pohybovaly po dálnici D1. „Do akce jsme měli nasazeny také dva policejní motocykly. Akce s podobným zaměřením budeme v nadcházejícím letním období opakovat," ujistila závěrem Dana Čírtková. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, kontrola, bezpečnost, dálnice, D1, Vysočina, Dálnice D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v autobuse dnes hlídkovala na D1. Řada nepřipoutaných řidičů za jízdy telefonovala | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.