Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pozor na virtuální seznamky. Nezletilá dívka na internetu hledala lásku, ale našla sexuálního predátora

Hodně nepříjemnou zkušenost má za sebou nezletilá dívka z Jihlavska, která se na konci loňského roku stala cílem výhrůžek sexuálního predátora. Nyní osmnáctiletý mladík nyní čelí obvinění ze spáchání dvou trestných činů.

Závažný případ, který se na konci roku 2021 odehrál, ukazuje na nevyzpytatelnost sociálních sítí. Velmi mladí lidé zde komunikují s osobami, jejichž skutečnou totožnost neznají, ani si ji nemohou osobně ověřit. V síti klamu, sexuálně motivovaného nátlaku a výhrůžek mladistvého predátora tentokrát uvízla nezletilá dívka z Jihlavska, které ze složité situace pomohla rodina.

„Pachatel, tehdy ještě nezletilý, vystupoval na sociální síti při komunikaci se svojí obětí hned pod třemi různými identitami,“ popisuje pro média policejní mluvčí Jana Kroutilová. „Jako mladík, který má o ni zájem, v druhé se vydával za kamarádku mladíka a v třetí identitě byl přítelem této kamarádky.“ Poté, co s ní v první identitě navázal bližší vztah, se ve svojí třetí identitě prezentoval jako násilník schopný ublížit. 

„Nezletilé dívce posílal tak posílal zprávy se sexuální tématikou, naváděl a nutil ji k něčemu, co sama nechtěla, vyvíjel a stupňoval na ni nátlak a vyhrožoval jí. Snažil se po dívce získat citlivé informace a fotografie, čemuž se bránila. Využil k tomu zejména svoji třetí identitu násilníka, svoje požadavky podporoval výhružkami v podstatě sám sobě. Dívce totiž tvrdil, že když mu nevyhoví, ublíží jejímu příteli, což byl vlastně on sám,“ líčí Kroutilová.

Nezletilá dívka vnímala výhružky reálně a měla strach nejen o něho, ale také sama o sebe a své blízké. Vše skončilo na konci roku, když se svěřila rodině, která ji poskytla podporu a nahlásila případ na policii. Kriminalisté zjistili identitu podezřelého a na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Mladík byl obviněn ze spáchání provinění ohrožování výchovy dítěte a provinění nebezpečného vyhrožování,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KMD Law | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlavsko, sexuální predátor, sociální sítě, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na virtuální seznamky. Nezletilá dívka na internetu hledala lásku, ale našla sexuálního predátora | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.