Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedenáctiletý koloběžkář nedal u Hosova přednost osobnímu vozidlu, skončil v nemocnici

V pátek odpoledne došlo u jihlavské části Hosov ke střetu osobního vozidla a koloběžky. Jedenáctiletý chlapec nedal z vedlejší silnice přednost v jízdě a z havárie si odnesl lehké zranění, se kterým byl ošetřen v jihlavské nemocnici.

K nebodě došlo v pátek 27. května krátce po půl třetí odpoledne na silnici II/602 v katastru obce Jihlava – Hosov. Podle prvotního policejního šetření jedenáctiletého řidič koloběžky jedoucí po místní komunikaci od areálu polygonu směrem k městské části Jihlava - Hosov při přejíždění přes hlavní komunikaci silnice II/602 nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu tovární značky VW, jehož řidič projížděl ve směru od obce Hosov směrem na Jihlavu.

Následně došlo ke střetu nezletilého chlapce s levou přední částí vozidla. „Při dopravní nehodě utrpěl nezletilý jedenáctiletý chlapec lehká poranění, se kterými byl vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do Nemocnice Jihlava k dalšímu ošetření,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. K dalším zraněním při dopravní nehodě nedošlo. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 31 000 korun.

Při šetření okolností této nehody vyšlo dále najevo, že v době dopravní nehody přebíhala přes pozemní komunikaci silnici II/602 s koloběžkářem nezletilá jedenáctiletá chodkyně, které se při dopravní nehodě nic nestalo, projíždějící vozidlo ji minulo. Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava šetří další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míru zavinění.

„Chtěli bychom apelovat na všechny rodiče, aby zejména v tomto předprázdninovém období poučili své děti o správném chování v silničním provozu. Aby jim vysvětlili, že při jízdě na kole nebo koloběžce musí mít na hlavě vždy řádně připevněnou cyklistickou přilbu. Je zapotřebí dětem také vysvětlit základní pravidla, kterými se musí řídit jako chodci nebo cyklisté,“ připomíná Čírtková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto opojisteni.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, koloběžka, Hosov, osobní vůz, silnice, havárie, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctiletý koloběžkář nedal u Hosova přednost osobnímu vozidlu, skončil v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.