Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie pátrá po svědcích tragické nehody u Hodic z minulého pondělí. Řidiči černého vozidla, ozvi se

Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování vážné dopravní nehody, ke které došlo v pondělí 2. května u Hodic na Jihlavsku. V blízkosti střetu dvou vozidel, který si vyžádal jeden život a čtyři zraněné, se mělo pohybovat černé osobní vozidlo. Právě jeho řidič nebo jeho spolujezdci mohou napomoci při vyšetřování.

Vážná nehoda se stala v pondělí 2. května po čtvrté hodině odpoledne. „Jednadvacetiletý řidič s vozidlem Peugeot jel ve směru od Telče, při projíždění zatáčky vyjel do levého jízdního pruhu a střetl se s protijedoucím automobilem Opel. Po střetu se vozidlo Peugeot převrátilo na střechu do příkopu,“ popsala již dříve policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Záchranné složky vyjížděly v pondělí 2. května po 16. hodině k vážné dopravní nehodě, která si vyžádala pět zraněných. Událost, k níž vzlétly i dva záchranářské vrtulníky, se stala u Hodic na Jihlavsku.

Bilance havárie je tragická. Svým zraněním nakonec podlehla spolujedoucí ve vozidle Peugeot, která byla zdravotnickou záchrannou službou letecky transportována do brněnské nemocnice, následně zraněním podlehla. Vážné zranění utrpěl i její spolujedoucí, který byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích. Vážně zraněn byl rovněž řidič vozidla Opel, zraněna byla i jeho spolujedoucí - oba byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do jihlavské nemocnice.

Policisté na místě nehody vyloučili u obou řidičů požití alkoholu. „Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ informovala dnes v tiskové zprávě Jana Kroutilová.

Dozvuky vážné nehody u Hodic. V kritické chvíli zasáhla Jana Šafranková, dopomohla zachránit lidské životy

Přestože si vážná dopravní nehoda, ke které došlo minulé pondělí u Hodic na Jihlavsku, vyžádala jednu oběť, následky mohly být ještě tragičtější. Ve vypjatých chvílích krátce po havárii totiž na místě pomohla pracovnice jihlavského urgentního...

Z dosavadního prověřování též vyplynulo, že se v místě nehody zřejmě pohybovalo osobní vozidlo černé barvy, které jelo ve směru od Jihlavy na Telč. Policisté by v zájmu prověřování potřebovali zjistit totožnost řidiče, případně jeho spolujedoucích. „Policisté žádají řidiče tohoto vozidla, který místem, kde k nehodě došlo, projížděl, aby se přihlásil na lince 158. Žádáme rovněž, aby se přihlásily osoby, které dopravní nehodu nebo situaci, která jí předcházela, viděly.​​​​​​,“ apeluje Kroutilová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda, úmrtí, Hodice, Jihlavsko, Peugeot, okres Jihlava, Opel, úraz, Telč, Nemocnice České Budějovice, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po svědcích tragické nehody u Hodic z minulého pondělí. Řidiči černého vozidla, ozvi se | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.