Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilec se na jihlavském náměstí hádal s taxikářem, došlo i na rvačku. K tomu rozbil policistům okno u auta

Jihlavští policisté vyšetřují incident, který se stal během uplynulé soboty na jihlavském Masarykově náměstí. Spor vznikl mezi cestujícím a taxikářem. K hádce se přimotal ještě další muž, který je teď podezřelý z přestupku.

Vše začalo před 22. hodinou neshodou mezi mužem, který se nechal odvézt taxíkem, a řidičem auta. „Konflikt vyústil ve fyzické napadení, při kterém se muž snažil řidiče opakovaně udeřit do oblasti hlavy, čemuž se napadený bránil. Na místo byli přivoláni policisté a zasahovali zde strážníci městské policie. Podezřelý muž se choval útočně a rozbil rukou okno u policejního vozidla, při čemž se drobně poranil. Policisté opilého muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu necelé dvě promile alkoholu. Odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů. Jedná se o třiadvacetiletého muže, který byl v minulosti odsouzen kvůli výtržnictví. Řidič taxislužby neutrpěl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření.

„Provádění zákroku navíc narušoval agresivní pětadvacetiletý muž, který se do řešení případu napadení vměšoval, odmítal uposlechnout výzvy policistů a hlasitě pokřikoval. Také jeho policisté zajistili a odvezli ho na policejní oddělení k provedení nezbytných úkonů, muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání proti veřejnému pořádku,“ doplnila Kroutilová s tím, že policisté provedli ohledání, zadokumentování a šetření. Poškozením policejního vozidla vznikla předběžně vyčíslená škoda za osm tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to výtržnictví a pokus ublížení na zdraví, případ prověřují.

„Poškození policejního vozidla šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku,“ dodala závěrem mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky spor, hádka, alkohol, promile, taxi, náměstí, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec se na jihlavském náměstí hádal s taxikářem, došlo i na rvačku. K tomu rozbil policistům okno u auta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.