Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Louis Vuitton, Dior, Prada, Hugo Boss. Celníci ve Stříteži odhalili padělky luxusních značek za osm milionů korun

Mobilní hlídky celníků se v posledních dnech opravdu nenudí. Konkrétně celníci na Vysočině mají za sebou další velké odhalení, tentokrát padělků luxusních módních značek.

Celníci z Kraje Vysočina objevili v jednom z barů v Třebíči neznačený a nezdaněný alkohol, a to opakovaně. Poprvé to bylo vloni v prosinci a podruhé nyní. Celkem šlo o více než 100 litrů alkoholu.

„Před týdnem se vysočinští celníci pochlubili zajištěním neznačeného alkoholu v třebíčském baru, tuto středu jsme informovali veřejnost o zadržení dvou tureckých migrantů v kamionu či záchytu většího množství nezdaněných cigaret a alkoholu. Ve stejný den, 6. dubna, kontroloři ze Stříteže na dálnici D1 odhalili padělky luxusních módních značek, u nichž by souhrnná cena originálních výrobků činila téměř 8 milionů korun," jmenuje v tiskové zprávě Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

VIDEO: Celníci ve Stříteži zastavili řidiče z Turecka. Během kontroly se rozplakal, pod postelí vezl dva migranty

Celníci na Vysočině řešili během během uplynulých několika dní hned několik případů. V prvním případě jde o dva muže, kteří byli nelegálně převáženi v úložném prostoru kamionu. Dále celníci kontrolovali řidiče, který převážel bez všech potřebných...

Doplňuje, že se jednalo o padělky značek Louis Vuitton, Dior, Prada, Hugo Boss, Calvin Klein, Gant, Tommy Hilfiger a dalších, které v osobních vozidlech vezli rumunský řidič a Němec tureckého původu. Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu a následně bude zničeno pod celním dohledem.

„Letos, až do středy 6. dubna, se celníkům na Vysočině podařilo vypátrat padělané zboží, jehož hodnota by v cenách originálních výrobků činila částku 600 tisíc korun a v loňském roce se jednalo o souhrnnou částku 4,7 milionu korun. Kromě textilu se jednalo například o padělky mobilních telefonů, sluchátek, hraček, nebo pracích prostředků," shrnul Richard Zeman. 

Ohodnoť článek

Foto Celní správa ČR

Štítky celníci, správa, odhalení, podvod, clo, padělek, móda, Střítež, Museo del Prado, Louis Vuitton, Hugo Boss, Christian Dior, Kraj Vysočina, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Louis Vuitton, Dior, Prada, Hugo Boss. Celníci ve Stříteži odhalili padělky luxusních značek za osm milionů korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.