Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž plánoval přepadení benzínky v Jihlavě. Měl nachystané oblečení, maskovací šálu i nůž na obsluhu

Trest od dvou do deseti let za mřížemi hrozí jednatřicetiletému muži, který plánoval přepadnout čerpací stanici v Jihlavě. Konkrétně šlo o benzínku na Žižkově ulici.

„Takového jednání se měl muž dopustit v období od 14. března do 20. března na čerpací stanici na ulici Žižkova v Jihlavě. K loupežnému přepadení mělo dojít na obsluze čerpací stanice nejméně pod pohrůžkou bezprostředního násilí nožem. Cílem pachatele bylo přinutit pracovníka čerpací stanice o vydání finanční hotovosti. Ke spáchání zvlášť závažného zločinu měl muž ve svém obydlí vyčleněný oděv a šálu z důvodu zamaskování své totožnosti, a také nůž, aby mohl své výhrůžky při činu zdůraznit,“ popisuje policejní mluvčí Martin Hron.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže ve stadiu přípravy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán.

Uvedený muž si před plánovaným přepadením udělal dvakrát obhlídku místa, a to aby zjistil, jak to v místě vypadá, kolik tam je přítomných lidí a vozidel. „A to vše za využití osobní zkušenosti ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, kterého se dopustil v roce 2013. Za tento zvlášť závažný zločin byl pravomocně odsouzen,“ dodává Martin Hron.

Obviněný muž je vyšetřován na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže včetně jeho přípravy lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal Pivoňka.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky přepadení, loupež, benzina, Jihlava, plán, dopadení, policie, čerpací stanice, Martin Hron, Žižkov, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž plánoval přepadení benzínky v Jihlavě. Měl nachystané oblečení, maskovací šálu i nůž na obsluhu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.