Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z auta na záchytku a rovnou k soudu. Trest pro opilého řidiče, který utíkal policistům, přišel velmi rychle

Velmi rychlé potrestání čekalo na cizince, který řídil v neděli 20. února opilý a pokusil se policistům ve Žďáru nad Sázavou utéct. Tento nezodpovědný muž již druhý den odešel od soudu s podmíněným trestem odnětí svobody a tříletým zákazem řízení.

V neděli 20. února zastavili policisté ve Žďáru nad Sázavou po druhé hodině ráno řidiče vozidla VW Sharan, který jel ve směru od ulice Bezručova na ulici Sychrova. Řidič sice zastavil a z automobilu vystoupil, okamžitě se ale dal na útěk. „Policisté hbitě zareagovali, muže rychle dostihli a zadrželi ho. Brzy bylo zřejmé, proč chtěl řidič tak narychlo uniknout, byl totiž pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,8 promile a opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté při kontrole zjistili, že řidičem je čtyřiadvacetiletý cizinec, muži zadrželi řidičský průkaz. Opilého řidiče odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění směřoval v doprovodu policistů do cely. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a policejní inspektor sdělil muži ještě v neděli podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Následně policisté případ předali státnímu zastupitelství a státní zástupce podal soudu návrh na potrestání podezřelého muže. Soud v pondělí 21. února čtyřiadvacetiletého muže potrestal podmíněným trestem odnětí svobody na šest měsíců se zkušební dobou v délce trvání dvou let a dále zákazem činnosti spočívajícím v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu tří let,“ jmenuje mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Cinklová

Štítky alkohol, promile, kontrola, útěk, trest, policie, Žďár nad Sázavou, Volkswagen Sharan, Sychrov

Z auta na záchytku a rovnou k soudu. Trest pro opilého řidiče, který utíkal policistům, přišel velmi rychle | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.