Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Amfetamin, kokain, marihuana. Policie za dva dny zastavila tři řidiče, kterým vyšly pozitivní testy na drogy

Policisté na Vysočině během dvou dní odhalili hned tři řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem drog. Alespoň tedy podle pozitivních testů, které vykázaly přítomnost amfetaminu, kokainu i marihuany.

První případ se odehrál v pondělí 24. ledna kolem desáté hodiny večer na ulici Svatovojtěšská v Havlíčkově Brodě. Policejní kontrole neušla dvacetiletá žena, která řídíla auto značky Peugeot. „Součástí silniční kontroly byla dechová zkouška a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Výsledek dechové zkoušky byl negativní. Opačně tomu však bylo v případě testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasila,“ říká Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

V další jízdě již řidička pokračovat nesměla a případ policisté zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy.

Podobný případ se stal také v úterý 25. ledna, kdy policisté kolem půl desáté dopoledne v Jihlavě zastavili na ulici Znojemská osobní automobil Škoda. Jeho třiadvacetiletý řidič se na výzvu podrobil testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. „Výsledek byl pozitivní na amfetamin a kokain. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil a v další jízdě již pokračovat nesměl. Policisté případ šetří jako přestupek na úseku dopravy,“ dodává k druhému případu Stanislava Rázlová.

Ve stejný den kolem půl jedenácté policisté v Humpolci na Masarykově ulici kontrolovali osobní automobil značky Seat. Jeho čtyřicetiletý řidič se v rámci kontroly podrobil testu na drogy a jeho výsledek byl pozitivní na amfetamin a marihuanu. „S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil. Policisté mu další jízdu zakázali a případ šetří jako přestupek na úseku dopravy,“ sdělila k třetímu případu mluvčí Rázlová.

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky kontrola, policie, test, drogy, kokain, amfetamin, marihuana, pozitivní, Vysočina, Kraj Vysočina, Peugeot, Havlíčkův Brod, ŠKODA AUTO a.s., SEAT, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amfetamin, kokain, marihuana. Policie za dva dny zastavila tři řidiče, kterým vyšly pozitivní testy na drogy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.