Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bezdomovci se teď často stahují do jihlavské nemocnice. Pijí tam alkohol a znečišťují chodby i toalety

Jihlavské strážníky v posledních dnech zaměstnávají lidé, kteří jsou pod vlivem alkoholu. K jednomu z nich vyjížděli městští policisté do jihlavské nemocnice. Tam se v těchto chladných dnech také často „stahují" lidé bez domova.

Nakonec v rukou státní policie skončil opilec, ke kterému vyjížděli městští policisté do krajské nemocnice v Jihlavě. „Pětatřicetiletý muž popíjel alkohol přímo na lavičce u hlavního vchodu. Protože mu byl v minulosti uložen zákaz pobytu na území města Jihlavy, předali ho strážníci statní policii," popsal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

V zimním období se jihlavská nemocnice často stává vyhledávaným místem lidí bez domova, kteří se tam schovávají před chladem. Nejenže tam popíjejí alkohol, ale znečišťují i chodby a toalety.

Další opilec na hradbách 

Další opilec, který zaměstnal jihlavské strážníky, se nacházel na hradebním parkánu. Čtyřiatřicetiletý muž tam bezvládně ležel na lavičce. „Protože byl silně podchlazený, přivolali policisté na místo i záchranáře. Dechová zkouška u něj ukázala 3,29 promile alkoholu," zmínil mluvčí Daněk. 

Podobný případ se odehrál na hradbách 13. ledna. Jihlavští strážníci a policisté tam více než pět hodin vyjednávali s mužem, který vyhrožoval pořezáním žiletkou a skokem z hradeb. Nakonec se ukázalo, že je muž v hledáčku policie. 

Boj o život. Jihlavští policisté jednali pět hodin s mužem, který se chtěl pořezat a skočit z hradeb

Na jihlavských hradbách se v neděli 9. ledna ve večerních hodinách odehrálo drama se šťastným koncem. Muž tam vyhrožoval pořezáním žiletkou a skokem z hradeb. Vyjednávání s ním trvalo jihlavským strážníkům a policistům více než pět hodin.

Pozor na venkovní popíjení v zimním období 

Městští policisté upozorňují, aby lidé v zimním období nekombinovali pití alkoholu s dlouhodobým pobytem venku. „Na krátkou dobu sice navodí pocit tepla, ale ve skutečnosti se vnitřní teplota těla sníží a tím člověk riskuje podchlazení a následnou smrt," upozorňuje mluvčí Daněk. 

Noclehárna pro bezdomovce

Krajská Jihlava lidem, kteří žijí na ulici, nabízí v období od 1. prosince do dubna dvanáctihodinové zázemí v Noclehárně Havaj, která se nachází v blízkosti ústředního hřbitova na Žižkově ulici. Noclehárnu Havaj na Žižkově ulici smí využít kdokoliv starší 18 let, služba je určena mužům i ženám. Většinu klientů tvoří muži. 
Kapacita noclehárny je 19 lůžek. „Ve spolupráci s Městskou policií Jihlava a s Nemocnicí Jihlava nabízíme klientům bez bydlení a na ulici možnost nechat se očkovat, ale noclehárnu jako ambulantní službu sociální prevence mohou využít všichni – neočkovaní i očkovaní," sdělil redakci Drbny David Chlupáček, ředitel Střediska křesťanské pomoci, které má provoz noclehárny na starosti. 

V Jihlavě se pro bezdomovce otvírá Noclehárna Havaj. Přespat mohou očkovaní i neočkovaní, říká ředitel Chlupáček

Dnes v 19 hodin se opět otevřou dveře jihlavské Noclehárny Havaj, která vždy od prosince do dubna nabízí dvanáctihodinové zázemí lidem bez domova. Jak je personál na nastávající zimní sezonu připravený? Co je v noclehárně nového? Jak se na jejím...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky bezdomovec, alkohol, promile, zima, nemocnice, policie, strážník, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Havaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci se teď často stahují do jihlavské nemocnice. Pijí tam alkohol a znečišťují chodby i toalety | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.