Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnici I/38 došlo k nehodě s těžkým zraněním chodce. Nešel po chodníku a neměl žádné reflexní prvky

Záchranné složky v pátek 21. ledna před 21. hodinou vyjížděly k dopravní nehodě, při které byl těžce zraněný teprve devatenáctiletý chodec. Událost se stala na silnici I/38 ve směru jízdy na Havlíčkův Brod mezi sjezdem z ulice Jiráskova a mostem nad řekou u Vodního Ráje.

Podle informací od policie na uvedeném místě došlo ke střetu osobního auta a chodce. „Podle prvotního šetření na místě události se po silnici pohyboval devatenáctiletý chodec, který k chůzi nepoužil chodník pro chodce, který se nachází vedle silnice, a bez reflexních doplňků se pohyboval při pravém okraji silnice I/38. Místem v tu dobu projížděl devětačtyřicetiletý řidič s osobním Citroen Berlingo a došlo ke střetu vozidla s chodcem,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Při dopravní nehodě utrpěl chodec těžká zranění, přivolaní záchranáři ho na místě ošetřili a následně byl sanitkou převezen do jihlavské nemocnice. K jinému zranění během nehody nedošlo.

„Orientační dechová zkouška nebyla na místě nehody z důvodu rozsahu zranění u chodce provedena, proto byl cestou nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Orientační dechová zkouška u řidiče osobního vozidla byla provedena na místě dopravní nehody a její výsledek byl negativní. Na vozidle Citroen byly užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu," dodává Dana Čírtková.

Další okolnosti dopravní nehody stejně jako míra zavinění jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Jihlava.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, chodec, I/38, zranění, silnice, úraz, dopravní nehoda, Havlíčkův Brod, Lékárenský komplex Jihlava, Citroën, Citroën Berlingo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici I/38 došlo k nehodě s těžkým zraněním chodce. Nešel po chodníku a neměl žádné reflexní prvky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.