Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj v Jihlavě ukradl dva mobily, při útěku ztratil ten vlastní. Jeho prozvoněním se sám usvědčil a skončil ve vězení

Kuriózní situaci zažili jihlavští policisté, když se jim v podstatě sám přihlásil pachatel. Po krádeži totiž při útěku ztratil mobilní telefon a zavolal si o jeho vrácení. Se svým telefonem se muž shledal, policisté mu navíc ale sdělili podezření ze spáchání trestného činu a vzhledem k tomu, že byl na něho vydán soudní příkaz, jeho další cesta směřovala do věznice.

Jihlavští policisté zažili kuriózní situaci. Zloděj po krádeži při útěku ztratil svůj mobilní telefon a zavolal si o jeho vrácení. K jeho překvapení ale rovnou skončil ve vězení.

V úterý 18. ledna přijali policisté po šesté hodině ráno na tísňové lince oznámení o krádeži, ke které došlo v jihlavském obchodním domě. „Pachatel odcizil dva mobilní telefony za téměř šest tisíc korun, přeskočil uzavřený prostor pokladen a utekl,“ popsal Radim Novák, vedoucí obvodního oddělení. Policisté okamžitě vyjeli na místo a začali po podezřelém muži v lokalitě pátrat. Při prováděném šetření zajistili mobilní telefon, u kterého vyplynulo, že podezřelému muži při útěku vypadl. „Na telefon jeho majitel následně zavolal a chtěl jej vrátit. Když přišel do obchodu, měl už na sobě jiné oblečení a snažil se spojitost s krádeží popřít, policistům bylo už ale zřejmé, že se jedná o muže podezřelého z krádeže. Zadrželi ho a odvezli na policejní oddělení,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě prověřování policisté navíc zjistili, že se jedná o muže, který v obchodním domě ukradl zboží také na konci prosince a na začátku minulého týdne. V obou těchto případech se jeho cílem staly rovněž mobilní telefony a způsobil při krádežích škodu přes šest tisíc korun. Odcizené mobilní telefony muž po krádeži prodával a peníze používal pro svoji potřebu.

Až tři roky za mřížemi 

„Na základě shromážděných důkazů jsme sdělili osmadvacetiletému muži z Jihlavska podezření ze spáchání trestného činu krádeže,“ dodal vedoucí jihlavského obvodního oddělení. Podezřelý muž je mnohokrát soudně trestaný recidivista, který má za sebou zejména majetkovou trestnou činnost. Přestože je až do roku 2023 ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody, vloni byl odsouzen hned dvakrát. Na konci roku byl potrestán nepodmíněným trestem odnětí svobody a aktuálně byl na něho vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

„Po provedení všech nezbytných úkonů policisté zadrženého muže odvezli do věznice. Odcizení mobilních telefonů policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ dodává Kroutilová s tím, že za trestný čin krádeže lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, telefon, mobil, krádež, Jihlava, mobilní telefon, trestný čin, Radim Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj v Jihlavě ukradl dva mobily, při útěku ztratil ten vlastní. Jeho prozvoněním se sám usvědčil a skončil ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.