Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Boj o život. Jihlavští policisté jednali pět hodin s mužem, který se chtěl pořezat a skočit z hradeb

Na jihlavských hradbách se v neděli 9. ledna ve večerních hodinách odehrálo drama se šťastným koncem. Muž tam vyhrožoval pořezáním žiletkou a skokem z hradeb. Vyjednávání s ním trvalo jihlavským strážníkům a policistům více než pět hodin.

Strážníci Městské policie Jihlava si v neděli ve večerních hodinách při kontrolní činnosti na jihlavském Masarykově náměstí všimli muže a ženy, kteří odpovídali popisu hledaných osob. Na základě této skutečnosti přistoupili strážníci ke zjištění jejich totožnosti. „V evidencích bylo skutečně potvrzeno, že devětadvacetiletý muž i třicetiletá žena jsou v hledáčku policie. Při kontrole však došlo k nečekanému zvratu, muž se strážníkům vysmekl a dal se na útěk. Ve spolupráci s operačním střediskem a dohledem nad kamerovým systémem městské policie byl jeho pohyb vytrasován na Jakubské náměstí a další hlídka strážníků jej vypátrala na dolních hradbách," popisuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

„Pořežu se žiletkou a skočím." 

Muž stál na úzké římse, a když zjistil, že nemá možnost úniku, svléknul si bundu, popošel ke kraji a opakovaně vyhrožoval, že jakmile se k němu někdo přiblíží, pořeže se žiletkou a skočí z hradeb dolů. Vzhledem k okolnostem byla na místo neprodleně přivolána policejní hlídka. Do příjezdu policistů se snažili strážníci s mužem komunikovat, a zabránit tak újmě na jeho životě nebo zdraví.

„Strážníci a následně republikoví policisté se muže snažili uklidnit a přimět, aby nebezpečné místo opustil. Komunikace s ním však byla velmi náročná a až po více než pěti hodinách vyjednávání muž akceptoval požadavky policistů a přestal hazardovat se životem," uvedla Květa Procházková z Městské policie Jihlava. 

Muže i ženu převezli policisté k provedení následných úkonů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky policie, strážníci, hradby, sebevražda, vyjednávání, Jihlava, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o život. Jihlavští policisté jednali pět hodin s mužem, který se chtěl pořezat a skočit z hradeb | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.