Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nenapravitelná řidička skončila za mřížemi. I přes zákaz opakovaně řídila, jednou byla i opilá

Za volant opakovaně usedala devětadvacetiletá žena, ačkoliv to měla zakázané. Tuto nenapravitelnou řidičku několikrát přistihli policisté na Třebíčsku a Jihlavsku. Její poslední jízda se uskutečnila minulý týden a z vozidla žena putovala rovnou do policejní cely. Kriminalisté zahájili její trestní stíhání a na podaný návrh byla vzata do vazby.

V pátek 7. ledna zastavili policisté v Moravských Budějovicích kolem půl jedenácté dopoledne vozidlo Opel, které jelo po ulici Partyzánská, a provedli kontrolu. Řidička byla policistům známá, neboť už v minulosti opakovaně řešili její porušení zákona. Žena má od loňského podzimu uložený soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu necelých tří let. Odmítla se podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou stejně jako lékařskému vyšetření, dopustila se tak dále přestupkového jednání na úseku dopravy. Dechová zkouška u ní byla negativní.

„Jednalo se o stejnou řidičku, kterou policisté přistihli předtím v krátké době při řízení vozidla už čtyřikrát. Automobil totiž řídila také na začátku ledna v Třebíči, na konci prosince v obci Častohostice, o necelý týden dříve v Moravských Budějovicích a na konci listopadu ji zastavili policisté také v Telči. Žena se bezdůvodně odmítala podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou a v jednom případě byla pod vlivem alkoholu,“ dodává Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Tyto případy policisté prověřovali jako trestné činy a přestupková jednání na úseku dopravy. Vzhledem k tomu, že v současné době policisté ženu přistihli už popáté, dala řidička jasně najevo, že s řízením vozidla přestat nehodlá.

Až dva roky za mřížemi 

Ženu důvodně podezřelou ze spáchání trestné činnosti policisté zadrželi, prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Její auto v rámci trestního řízení zajistili.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadržené ženy. „Devětadvacetiletá žena z Třebíčska byla obviněna ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněná žena byla v minulosti již opakovaně soudně trestána. Naposledy jí byl uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2024.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné ženy do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byla vzata do vazby a poté policisté ženu odvezli do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky řidička, zákaz, řízení, soud, policie, kontrola, alkohol, vězení, okres Třebíč, okres Jihlava, Opel, Moravské Budějovice, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Dvořák

Tak to jste se opravdu vyznamenali!!! V zemi plné zlodějů a podvodníků (viz. inzerce na sociálních sítích a upozorňování lidí na podvodníky) stíháte holku za nedovolené řízení, strčíte ji na vazbu a vyhrožujete dvouma rokama vězení...

Středa, 12. ledna 2022, 12:20Odpovědět

Nenapravitelná řidička skončila za mřížemi. I přes zákaz opakovaně řídila, jednou byla i opilá | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.