Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vězeňští dozorci ve Světlé nad Sázavou měli fyzicky a psychicky mučit odsouzenou ženu. Se souhlasem nadřízené

V lednu minulého roku mělo dojít k zavrženíhodnému až nelidskému chování celkem sedmi dozorců ženské věznice ve Světlé nad Sázavou. Po několik hodin měli fyzicky i psychicky mučit jednu z vězněných žen. Státní zástupce nyní všechny obžaloval, za mřížemi jim hrozí až sedm let.

Na mučení ženy se podle serveru Novinky.cz mělo podílet celkem sedm pracovníků ženské věznice, pět dozorců, jejich nadřízená a dozorčí uzavřeného oddělení. Postižená měla být nejprve připoutána služebními pouty k mříži, přičemž ruce měla od sebe a v úrovní hlavy, po dvou hodinách ji spoutali v polokleku a poté ruce opět roztáhli do maximální možné šířky na dobu další hodiny. To vše lednu při úmyslně otevřeném oknu.   

„Odsouzenou po jejím nevhodném verbálním chování mělo pět dozorců po souhlasu jejich nadřízené a dozorčí uzavřeného oddělení nejprve neoprávněně a bez právního důvodu omezit na osobní svobodě a ponižovat,” popsala pro Novinky.cz mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová.

Mučení ženy odhalily kontrolní orgány věznice a předaly inspekci. Všech sedm dozorců bylo zproštěno výkonu služby. Obžalovaným za trestný čin mučení a jiného nelidského krutého zacházení hrozí až osm let vězení.

Ve věznici ve Světlé nad Sázavou jsou vězněny pouze ženy. Ty, co mají děti do věku tří let, je zde mohou mít ve výkonu trestu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vdpcr.eu | Zdroj Novinky.cz

Štítky věznice, Světlá nad Sázavou, mučení, dozorci, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězeňští dozorci ve Světlé nad Sázavou měli fyzicky a psychicky mučit odsouzenou ženu. Se souhlasem nadřízené | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.