Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie na D1 kontrolovala, jak parkují řidiči kamionů. Během akce narazila dodávka do náklaďáku

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov se zapojili do noční a časně ranní dopravně bezpečnostní akce na dálnici D1. Celkem pět policejních hlídek se zaměřilo hlavně na kontrolu míst, kde především řidiči nákladních vozidel a jízdních souprav parkují, a ohrožují tak bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Konkrétně jde o nájezdy a sjezdy z dálnice a také odbočovací a připojovací pruhy na dálnici D1. „Stání jízdních souprav v těchto místech je především při snížené viditelnosti velice nebezpečné pro ostatní řidiče, kteří mohou stojící vozidlo snadno přehlédnout a narazit do něj," vysvětluje Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

A zrovna jednu takovou nehodu museli policisté řešit ve středu 15. prosince. Incident se odehrál půl hodiny před půlnocí na 89. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno v odstavném pruhu.

Zdemolovaná kabina a středně těžké zranění 

„Dvaatřicetiletý řidič s dodávkovým vozidlem - jednalo se o cizího státního příslušníka – zezadu narazil do odstaveného nákladního vozidla – jednalo se o tahač s návěsem. Tento řidič zde jízdní soupravu odstavil z důvodu čerpání bezpečnostní přestávky. Řidič dodávkového vozidla se při jízdě plně nevěnoval řízení a přejel do odstavného pruhu, kde v té době stála jízdní souprava. Cizinec byl po vyproštění ze zdemolované kabiny převezen se středně těžkým zraněním do pelhřimovské nemocnice," jmenuje Čírtková. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, jejíž výsledek byl negativní. Dopravní nehod naštěstí nijak výrazně neovlivnila provoz na dálnici D1. Při nehodě vznikla hmotná škoda téměř 600 tisíc korun.

Policisté při noční akci také kontrolovali kamiony, které převážejí dřevní hmotu, zdali nejsou přetížené. „Při noční a ranní akci jsme zjistili ve 40 případech, že řidiči kamion parkovali s vozidly mimo vyhrazená parkoviště, a ohrožovali tak bezprostředně ostatní účastníky silničního provozu. Všechny řidiče jsme z místa vykázali a uložili jim na místě pokutu v příkazním řízení. V rámci kontroly na stanovišti s nízko rychlostním vážením jeden řidič odmítl podrobit se vážení a policisté mu na místě uložili pokutu v příkazním řízení ve výši 30 tisíc korun," popisuje policejní mluvčí.

Další dva zjištěné přestupky se týkaly špatného technického stavu vozidla. Tři řidiči neměli platnou dálniční známku a jeden řidič za jízdy telefonoval. Podobné akce budou na dálnici D1 pokračovat i v dalším období.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, policie, doprava, pakrování, nákladní, dálnice, D1, Dálnice D1, Velký Beranov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miquelo Servantes

vždy když sjiždím nebo najiždím tam kam nevidím jedu opatrně muže tam stat cokoliv .Když nedáva pozor hold se něco posere Policajti by měli jit pomahat někam jinam

Pátek, 17. prosince 2021, 21:00Odpovědět

Policie na D1 kontrolovala, jak parkují řidiči kamionů. Během akce narazila dodávka do náklaďáku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.