Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se hádal se ženou a pak ji zranil nožem. Napadená skončila v nemocnici, útočník ve vazbě

Horké chvíle zažívala ve čtvrtek 9. prosince po 13. hodině žena v Mastníku na Třebíčsku. Třiapadesátiletý muž na ni po hádce vytáhl nůž, se zraněním pak napadená žena skončila v nemocnici.

„Třiapadesátiletý muž, jednalo se o cizího státního příslušníka, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl čtyřiačtyřicetiletou ženu. K činu došlo v obytné části bývalého zemědělského provozu. Ženu opakovaně udeřil do hlavy a poté na ni zaútočil nožem. Muž byl krátce po činu zadržen. Zraněná žena byla posádkou zdravotnické záchranné služby transportována do zdravotnického zařízení, kde zůstala hospitalizována,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Případ si k dalšímu prověřování na místě převzali kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví.

Vzhledem k tomu, že muž podezřelý ze spáchání násilného trestného činu byl v podnapilém stavu, musel být převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po vystřízlivění vyšetřovatel pokračoval v úkonech trestního řízení a poté zahájil trestní stíhání muže. Muž čelí obvinění ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví.

Až deset let za mřížemi 

„Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na mužovo vazební stíhání. Státní zástupce se s názorem vyšetřovatele ztotožnil a podal k okresnímu soudu v Třebíči návrh, aby byl muž stíhán vazebně. V sobotu 11. prosince se před okresním soudem v Třebíči konalo vazební zasedání a obviněný muž byl vzat do vazby. Přímo ze soudní síně ho policisté z pohotovostního a eskortního oddělení převezli do vazební věznice v Brně,“ dodává mluvčí Čírtková.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let. Další okolnosti tohoto násilného trestného činu, stejně jako jeho motiv, jsou předmětem policejního vyšetřování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky napadení, útok, hádka, nůž, zranění, nemocnice, Mastník, okres Třebíč, Třebíč, Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se hádal se ženou a pak ji zranil nožem. Napadená skončila v nemocnici, útočník ve vazbě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.