Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ukázková spolupráce záchranných složek: Noční akce zachránila seniora po mozkové příhodě

Blesková akce, která dost možná zachránila lidský život, se ve středu v noci odehrála na Pelhřimovsku. Vzornou spoluprací došlo k vypátrání seniora, který potřeboval bezodkladné lékařské ošetření.

Záchranná akce a následné vypátrání nemocného seniora se odehrálo ve středu 3. listopadu v noci po spolupráci všech složek integrovaného záchranného systému.

Vše začalo telefonátem na linku záchranné služby od kamaráda postiženého, který pobývá Teplicích. Ten oznámil, že senior má pravděpodobně na mozkovou příhodu a je neschopný komunikace. Dále nahlásil jméno nemocného kamaráda a to, že se zdržuje někde na v obci Křepiny na Pelhřimovsku. 

Policie vytěžila všechny dostupné informační záznamy a podařilo se jim ustanovit muže, kterého by se oznámení mohlo týkat, ten však na místě, kam záchranáři vyjeli, muž, který potřeboval pomoc, nebydlel. Službu konající policisté na integrovaném operačním středisku se ale nevzdali a pokračovali v pátrání, kde mohl tento muž bydlet. Proto začali ve spolupráci s krajským operačním střediskem hasičů procházet jednotlivá čísla popisná v katastru nemovitostí a tímto způsobem zjistili, že tento muž nedávno koupil chalupu v Malých Křepinách, což také potvrdil tamní starosta obce.

Na toto místo byla proto okamžitě nasměrována policejní hlídka, která čtyřicet minut po půlnoci nalezla silně zmateného muže, který skutečně potřeboval bezodkladnou lékařskou péči. Policisté muže předali posádce zdravotnické záchranné služby. Záchranáři seniora převezli do zdravotnického zařízení.

Díky vynikající spolupráci v rámci všech složek IZS, a také díky mimořádnému nasazení operačních důstojníků celé směny integrovaného operačního střediska se podařilo muže včas nalézt a zajistit mu potřebnou profesionální pomoc záchranářů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky záchrana, spolupráce, mrtvice, okres Pelhřimov, Teplice, Křepiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukázková spolupráce záchranných složek: Noční akce zachránila seniora po mozkové příhodě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.