Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vandal v podmínce poškodil devět vysílačů na Jihlavsku. Hrozí mu šest let za mřížemi

, aktualizováno 3. listopadu 2021, 11:06

Jihlavští policisté objasnili sérii případů poškození vysílačů. Na svědomí je má jednatřicetiletý vandal z Jihlavska, který je až do roku 2024 v podmínce. Způsobená škoda se vyšplhala na více než půl milionu korun.

Podezřelého muže kriminalisté vypátrali a zadrželi minulý týden. Zadržený muž skončil v policejní cele. Měl u sebe předměty určené ke spáchání trestné činnosti, jednalo se mimo jiné o pákové kleště, předměty kriminalisté zajistili.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu poškození cizí věci,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Zadržený muž byl obviněn z toho, že v době od září do začátku minulého týdne poškodil v devíti případech v různých lokalitách v Jihlavě a okolí města vysílače. „V jednom případě se ve stejný den dopustil činu během večera na třech různých místech. V některých objektech vysílačů byl opakovaně. Muž se do oplocených objektů vloupával převážně ve večerních hodinách. V prostoru vysílače poté poškodil kabely, a způsobil tak poruchu provozu obecně prospěšného zařízení. Způsobená škoda se vyšplhala až na téměř 700 tisíc korun,“ dodává Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Fyzické napadení v Jihlavě 

A jak se později ukázalo, obviněný jednatřicetiletý muž byl v minulosti již soudně trestán, naposledy letos na jaře. Až do první poloviny roku 2024 byl ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

„Dále je vyšetřovaný v souvislosti s fyzickým napadením pětadvacetiletého muže, kterého v červnu v Jihlavě na ulici před domem náhle opakovaně udeřil pěstí, a v dalším útoku mu museli zabránit jiní přítomní lidé. Napadený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, jednatřicetiletý útočník byl v souvislosti s tímto činem obviněn ze spáchání dvou trestných činů, a to pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví,“ poodhaluje dále mluvčí Kroutilová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na šest let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vandal, poškození, vysílač, Jihlavsko, vazba, vězení, podmínka, okres Jihlava, kriminalita, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal v podmínce poškodil devět vysílačů na Jihlavsku. Hrozí mu šest let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.