Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič se třemi promile nejprve srazil značku, následně projel napřímo kruhovým objezdem

Jasný důkaz o tom, že alkohol za volant v žádném případě nepatří, předložil včera jednadvacetiletý řidič. U Třebíče prvně srazil dopravní značku, aby následně napřímo projel kruhovým objezdem. Později nadýchal okolo tří promile alkoholu.

K dopravní nehodě došlo v sobotu 9. října před půl desátou večer na ulici Znojemská na průtahu pozemní komunikace silnice II/360 v Třebíči. Jednadvacetiletý řidič jedoucí s vozidlem značky Citroen C5  zde ve směru jízdy z centra města Třebíč směrem do obce Střítež v prostoru kruhové objezdu u nákupního střediska nepřizpůsobil rychlost jízdy a následkem toho, a také vlivem silné podnapilosti, narazil přední částí svého vozidla do svislého dopravního značení.

Poté řidič s vozidlem přejel vyvýšený betonový obrubník kruhového objezdu a kruhový objezd projel přímým směrem. Po dopravní nehodě byl řidič se zraněním transportován vozidlem zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení k vyšetření. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 80 tisíc korun. U řidiče policisté na místě dopravní nehody provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Výsledek byl pozitivní - 2,96 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 3,16 promile alkoholu z dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení a jednadvacetiletý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto autoweb.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, Třebíč, kruhový objezd, dopravní nehoda, Citroën C5, Střítež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Chudák,neunesl debakl Pirátů a musel se posilnit alkoholem.Hlavně,že nikoho nezabil.

Neděle, 10. října 2021, 17:41Odpovědět

Řidič se třemi promile nejprve srazil značku, následně projel napřímo kruhovým objezdem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.