Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Proč voláte na linku 158? Protože jsem si zapomněl klíče, tvrdil opilec v Jihlavě

Tísňovou linku 158 využil ve středu 15. září značně opilý muž, a to opakovaně. Při příjezdu policisté se k němu přidal další muž posilněný alkoholem, oba pak skončili na jihlavské záchytce.

Událost se stala v Jihlavě ve středu 15. září po 21. hodině. „Na linku 158 zavolal muž, který mluvil značně nesrozumitelně a nebyl schopen konkretizovat, proč volá na tísňovou linku. Na ulici vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že se jedná o sedmadvacetiletého muže. Byl značně opilý, jako důvod pro přivolání hlídky sdělil, že si zapomněl klíče. Policisté mu pomohli zkontaktovat osoby, které mu je donesly, a z místa odjeli,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Opilý muž ale v krátké době znovu požadoval příjezd policistů s uvedením smyšleného důvodu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes tři promile alkoholu. „Opilý muž odmítal uposlechnout výzvy, aby svého jednání zanechal, policisté ho zajistili. Navíc na místo přišel ještě další opilý muž, snažil se policistům bránit při jejich činnosti, odjezdu vozidla a odmítal svého jednání zanechat. Při dechové zkoušce policisté dvaadvacetiletému muži naměřili necelé dvě promile alkoholu,“ dodává Kroutilová.

Policisté oba opilé muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muži jsou podezřelí z přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté šetří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky 158, linka, policie, alkohol, klíče, záchytná stanice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč voláte na linku 158? Protože jsem si zapomněl klíče, tvrdil opilec v Jihlavě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.