Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smrtelných nehod na Vysočině o letních prázdninách výrazně ubylo. Zemřeli dva lidé, vloni třináct

Počet obětí letních dopravních nehod se letos na Vysočině oproti roku 2020 výrazně snížil. Od začátku července k 31. srpnu zemřeli při nehodách dva lidé, loni bylo za stejné období obětí dopravních nehod 13.

V kraji se během letních prázdnin stalo k 30. srpnu 759 nehod, lehká zranění při nich podle statistik utrpělo asi 230 lidí, 17 dalších se zranilo těžce. Škodu, kterou nehody způsobily, přesáhla 50 milionů korun. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nepřiměřená rychlost.

Smrtelná dopravní nehoda se stala 21. července na Jihlavsku. Zemřel při ní řidič osobního auta, které se srazilo s traktorem na křížení silnic u vsi Uhřínovice.

Smrtelná nehoda u Uhřínovic: Policie hledá svědky a záznamy z palubních kamer

V souvislosti se včerejší tragickou nehodou u Uhřínovic na Jihlavsku se policie obrací na veřejnost s žádostí o poskytnutí případného svědectví nebo záznamu z palubní kamery. Mají sloužit zejména pro stanovení nehodového děje, při kterém po...

Úmrtím osmnáctiletého řidiče skončila nehoda, která se stala večer 22. srpna u Nových Syrovic na Třebíčsku. S autem Ford Puma nezvládl projet levotočivou zatáčku, sjel ze silnice, kde se auto přetočilo na bok a střechou narazilo do stromu.

K tragické nehodě musely vyjíždět záchranné složky v neděli 22. srpna před 21. hodinou. Během ní přišel o život teprve osmnáctiletý řidič. Neštěstí se stalo na silnici II/411 v katastru obce Nové Syrovice na Třebíčsku.

Loni zaevidovala policie od 1. července do 30. srpna 861 nehod, při kterých se těžce zranilo 22 lidí a 260 lehce. Škoda, kterou nehody způsobily, byla vyčíslená na více než 56 milionů korun. Bezprostředně po nehodách zemřelo od začátku roku v kraji 15 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, prázdniny, úmrtí, Vysočina, havárie, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, okres Jihlava, okres Třebíč, Ford Puma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelných nehod na Vysočině o letních prázdninách výrazně ubylo. Zemřeli dva lidé, vloni třináct | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.