Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další hazard na D1. Z podvozku kamionu na odpočívce vyskákali dva Alžířani

Velký hazard se zdravím a vlastním životem předvedli na dálnici D1 další dva cizinci, kteří do naší země přicestovali ukrytí v prostoru podvozku kamionu. Jejich cesta skončila na dálničním odpočívadle na 112. kilometru dálnice D1.

„V pátek 27. srpna krátce před třináctou hodinou jsme přijali na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina oznámení, že se na dálničním odpočívadle na 112. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu pohybují dvě podezřelé osoby. Oznamovatel uvedl, že podle vzhledu obou mužů má podezření, že by se mohlo jednat o migranty. Operační důstojník proto na místo vyslal nejbližší policejní hlídku z dálničního oddělení Velký Beranov a poté policejní hlídku z odboru cizinecké policie,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Přivolaná policejní hlídka prvotním šetřením na místě zjistila, že se v prostoru parkoviště pohybují dva cizinci, kteří nerozumí česky a sami uvádějí, že pocházejí z Alžírska. Cizinci u sebe neměli žádný doklad totožnosti, který by je opravňoval k pobytu na území. Oba shodně uvedli, že přicestovali ze Srbska na podvozku nákladního vozidla. Když vozidlo na dálnici zpomalilo, sjelo z dálnice a zastavovalo v prostoru odpočívadla, tak z úkrytu podvozku vyskočili. Na základě zjištěných informací policisté oba muže zajistili k provedení dalších procesních úkonů.

Oba muži byli umístěni do policejní cely. „Vzniklo důvodné podezření, že oba cizinci vstoupili na území České republiky v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, ačkoli nebyli oprávněni pobývat na území České republiky, neboť se na ně nevztahuje žádná z výjimek, které jsou uvedeny v ochranném opatření Ministerstva zdravotnictví. Oba cizinci se ve zdravotnickém zařízení podrobili testu na covid-19 s negativním výsledkem. Za účasti tlumočníka policisté zahájili s oběma muži úkony správního řízení a cizinci se také podrobili identifikačním úkonům ke zjištění jejich totožnosti,“ jmenuje dále mluvčí Čírtková.

Policisté zjistili, že se jedná o státní příslušníky Alžírska ve věku 23 a 32 let. Po provedení všech procesních úkonů byli cizinci umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky migranti, útek, cizinci, dálnice, D, hazard, podvozek, kamion, zadržení, policie, Dálnice D1, Alžírsko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Cizinecká policie, Praha, Česko, Kraj Vysočina, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další hazard na D1. Z podvozku kamionu na odpočívce vyskákali dva Alžířani | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.