Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z podvozku kamionu na D1 vypadl mladý Alžířan. Zranil se, skončil v nemocnici a pak na policii

Další, velmi těžko uvěřitelný případ se stal v úterý 24. srpna na dálnici D1. Policie krátce po šestnácté hodině přijala oznámení, že na 100. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu vypadl z jedoucího kamionu, pravděpodobně z prostoru podvozku, neznámý muž. Jeho tělo se po pádu na dálniční těleso odrazilo na okraj příkopu vedle dálnice.

„Při pádu se muž lehce zranil a na místo proto vyjížděla posádka zdravotnické záchranné služby. Muž si stěžoval na bolest na hrudi, proto ho záchranáři převezli na vyšetření do jihlavské nemocnice. Z nemocnice pak putoval s policisty na odbor cizinecké policie k provedení dalších procesních úkonů, které souvisely se stanovením totožnosti cizince,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dva migranti jeli na podvozku kamionu, chtěli do Německa. Cestu natáčeli na mobil

Neuvěřitelný hazard se zdravím a především životem předvedli dva cizinci, které v pátek 23. dubna kolem jedné hodiny v noci zadrželi policisté na odpočívadle u dálnice D1. Muži chtěli přejet do Německa na podvozku kamionu.

Muž nebyl schopen prokázat oprávněnost pobytu vízem ani jiným cestovním dokumentem, který by ho opravňoval ke vstupu a pobytu na území České republiky. „Dále vzniklo podezření, že cizinec vstoupil na území České republiky v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, ačkoli není oprávněn pobývat na území České republiky, neboť se na něj nevztahuje žádná z výjimek, které jsou uvedeny v ochranném opatření Ministerstva zdravotnictví. Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali na odbor cizinecké policie k dalšímu řízení,“ pokračuje Čírtková.

Test na covid měl negativní 

Za účasti tlumočníka policisté cizince vyslechli a provedli potřebné identifikační úkony, z nichž vyplynulo, že se jedná o dvaadvacetiletého státního příslušníka Alžírska. Cizinec uvedl, že cílem jeho cesty byla Itálie. Cizinec se podrobil testu na covid-19 s negativním výsledkem. Policisté zahájili s cizincem správní řízení a po provedení všech procesních úkonů ho umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty.

„Tento mladý cizinec hazardoval se zdravím a především se svým životem, když do České republiky přicestoval ukrytý v prostoru podvozku kamionu. Jeho cesta jen obrovskou náhodou neskončila tragicky. Pokud by tělo zůstalo ležet v jízdních pruzích, hrozilo, že by ho mohla srazit další projíždějící vozidla. V takovém případě mohla mít celá událost fatální následky,“ dodává na závěr policejní mluvčí Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky migrant, hazard, podvozek, kamion, dálnice, D1, Alžírsko, Dálnice D1, Česko, Praha, Cizinecká policie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Lékárenský komplex Jihlava, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z podvozku kamionu na D1 vypadl mladý Alžířan. Zranil se, skončil v nemocnici a pak na policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.