Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Provoz na D1 zastavila nehoda dvou motorek. Řidič, který ji zavinil, dal první pomoc zraněnému motorkáři

Záchranné složky vyjížděly v úterý 24. srpna pár minut před 21. hodinou na dálnici D1, konkrétně na 95,8 kilometr ve směru na Prahu. Zde se střetly dvě motorky značky Kawasaki. Kvůli zraněnému motorkáři muset na dálnici přistávat i záchranářský vrtulník.

K incidentu došlo v levém jízdním pruhu, oba motorkáři jeli za sebou. „Dvaačtyřicetiletý řidič, který jel jako první, když se před jeho motocyklem započala tvořit pomalu jedoucí kolona vozidel vlivem dopravního omezení ve směru jízdy na Prahu, tak zareagoval tak, že zpomalil jízdu svého motocyklu a započal brzdný manévr. Jednačtyřicetiletý motocyklista, který jel za ním, se nechoval ohleduplně a ukázněně a nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a narazil svojí přední pneumatikou do zadní pneumatiky motocyklu, který zpomaloval. Vlivem tohoto nárazu se stal motocykl neovladatelný, přetočil se na pravý bok a motocyklista z motorky spadl na dálniční těleso,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Při pádu se uvedený motorkář zranil a byl transportován vrtulníkem do nemocnice. Jeho motocykl klouzal po pravém boku směrem ke středovým svodidlům, kde zůstal ležet.

„Řidič motocyklu, který nehodu zavinil, po dopravní nehodě zastavil na krajnici a šel poskytnout první pomoc zraněnému řidiči. Vlivem dopravní nehody se zastavil provoz na dálnici ve směru jízdy na Prahu a byl obnoven až po odletu vrtulníku letecké záchranné služby,“ dodává Čírtková.

U obou motocyklistů provedli policisté orientační dechové zkoušky s negativním výsledkem. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 35 tisíc korun. Šetření dalších okolností dopravní nehody se zabývají policisté z dálničního oddělení Velký Beranov.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky motorka, Kawasaki, nehoda, dálnice, D1, zranění, vrtulník, Dálnice D1, havárie, Praha, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na D1 zastavila nehoda dvou motorek. Řidič, který ji zavinil, dal první pomoc zraněnému motorkáři | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.