Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž ženám na Jihlavsku nasliboval řemeslné práce. Po zaplacení se ale nedočkaly ani plotu ani pergoly

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Toto přísloví zřejmě nic moc neříká pětačtyřicetiletému recividistovi, který rok po příchodu z vězení opět páchal trestnou činnost. Podvedl dvě ženy na Jihlavsku. Slíbil jim řemeslné práce, které ale doteď nedokončil.

Za podvody byl již v minulosti soudně trestán a odpykal si i trest odnětí svobody, z věznice byl propuštěn vloni na jaře. „Přesto se dopustil dalšího podvodného jednání. Letos na jaře totiž vylákal od ženy z Jihlavy pod příslibem zhotovení plotu a dalších prací na zahradě devět tisíc korun. Nic z toho ale nedodal, ani neudělal,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová první případ.

Další peníze postupně vylákal od ženy, když jí slíbil zajištění stavby pergoly v obci na Polensku. Žena přišla o více než osm tisíc korun a pergolu nemá. Muž nevrátil ani podvodně získané peníze.

„Po přijetí oznámení začali policisté případ prověřovat. Na základě shromážděných důkazů sdělili muži podezření z přečinu podvodu. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k tomu, že byl muž za stejný trestný čin v minulosti potrestán, hrozí mu přísnější postih,“ dodává mluvčí Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, řemeslo, plot, pergola, Jihlavsko, okres Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ženám na Jihlavsku nasliboval řemeslné práce. Po zaplacení se ale nedočkaly ani plotu ani pergoly | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.