Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Motorkář přehlédl odbočující traktor. S těžkým zraněním ho vrtulník převezl do nemocnice

Záchranné složky vyjížděly v pátek 23. července k dopravní nehodě motorkáře, která se stala před 17. hodinou na Havlíčkobrodsku. K incidentu byl povolán také záchranářský vrtulník.

„Sedmadvacetiletý řidič motocyklu tovární značky Kawasaki projížděl po silnici v obci Golčův Jeníkov a jel po hlavní pozemní komunikaci II/345 po ulici Chotěbořská ve směru na obec Vilémov. V místě začal předjíždět traktor tovární značky New Holland s přívěsem. Řidič traktoru ve stejné chvíli započal odbočovat vlevo na vedlejší pozemní komunikaci do ulice Za Pivovarem. Řidič motocyklu na danou situaci zareagoval prudkým brzděním a tento manévr nezvládl, když pravým předním bokem motocyklu narazil do levého zadního kola traktoru New Holland,“ popisuje nehodu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Motorkář při nárazu utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do fakultní nemocnice do Hradce Králové. Ke zranění jiných osob nedošlo. Alkohol vyloučili policisté u obou řidičů dechovou zkouškou. Při nehodě vznikla hmotná škoda na motocyklu a traktoru v celkové výši 115 tisíc korun.

„Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ dodává Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, traktor, motorka, předjíždění, zranění, vrtulník, úraz, motocykl, okres Havlíčkův Brod, Kawasaki, Golčův Jeníkov, Vilémov, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář přehlédl odbočující traktor. S těžkým zraněním ho vrtulník převezl do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.