Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uviděl hlídku, zahnul do pole. Nakonec řidič přiznal, že den před jízdou pil alkohol

Kontrola od policejní hlídky se zřejmě moc nehodila devětadvacetiletému řidiči osobního auta Škoda Octavia, který v pátek 23. července projížděl po silnici II/15245 z Hrotovic směrem na obec Dalešice. Daný muž totiž ve chvíli, kdy policisty uviděl, rychle odbočil na polní cestu.

„Kolem půl jedenácté dopoledne chtěli policisté provést silniční kontrolu osobního vozidla Škoda Octavia, jehož řidič projížděl po silnici III/15245 z Hrotovic směrem na obec Dalešice. Když ale řidič spatřil policejní hlídku, rychle odbočil před hlídkou vlevo na polní cestu. Policisté i přesto osobní vozidlo a jeho řidiče zkontrolovali a velice brzy vyšlo najevo, proč se řidič chtěl kontrole vyhnout. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla. Poté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,85 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly také opakované dechové zkoušky - 0,98, 1,00 a 0,72 promile alkoholu v dechu,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Devětadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Policistům doznal požití alkoholu během předchozího dne. Policisté zadrželi muži řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který policisté zadokumentovali a odevzdají jej k řešení do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu,“ dodává Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, promile, kontrola, hlídka, pole, Škoda Octavia, Hrotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uviděl hlídku, zahnul do pole. Nakonec řidič přiznal, že den před jízdou pil alkohol | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.