Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Smrtelná nehoda u Uhřínovic: Policie hledá svědky a záznamy z palubních kamer

V souvislosti se včerejší tragickou nehodou u Uhřínovic na Jihlavsku se policie obrací na veřejnost s žádostí o poskytnutí případného svědectví nebo záznamu z palubní kamery. Mají sloužit zejména pro stanovení nehodového děje, při kterém po nárazu do traktoru s přívěsem zemřel řidič osobního auta.

K nehodě došlo ve středu 21. července kolem půl páté odpoledne na křižovatce silnic II/405 a III/4054. Střetlo se zde osobní vozidlo Mercedes Benz s traktorem John Deere s přívěsem. Při střetu zemřel řidič osobního vozidla.

„Při prvotním ohledání místa nehody policisté zjistili, že řidič traktoru projížděl po silnici II/405 a jel ve směru od Brtnice na Jihlavu, když v křižovatce započal odbočování vlevo na obec Uhřínovice,“ informuje policejní mluvčí Dana Čírtková. Ve stejném směru projíždělo osobní vozidlo Mercedes, které řídil osmadvacetiletý muž. Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin narazil do odbočujícího traktorového přívěsu. Traktorový vlek se při nárazu převrátil na pozemní komunikaci.

Řidič osobního vozidla zůstal ve vozidle zaklíněn. V osobním vozidle se nacházel pes a k jeho zajištění musel být na místo přivolán veterinář, který psa převzal a umístil do útulku. Řidič traktoru při dopravní nehodě zranění neutrpěl. „Policisté u řidiče traktoru provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U zemřelého řidiče osobního vozidla byla nařízena soudní pitva,“ doplnila Čírtková.

Silnice byla v místě dopravní nehody neprůjezdná a policisté odkláněli provoz na objízdné trasy. Osobní vozidlo Mercedes bylo zajištěno pro účely trestního řízení. Případ si převzali k dalšímu prověřování kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava. Příčina dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši téměř 600 000 korun.

Pro určení míry zavinění a zejména pro stanovení nehodového děje by kriminalisté uvítali případné svědky, kteří viděli dopravní nehodu a kteří mají ve svých vozidlech palubní kamery, které by průběh této nehody, případně způsob jízdy osobního vozidla Mercedes, zachytily. Se svědectvím se můžete obrátit na linku 158.

Tragická nehoda u Uhřínovic. Střet s traktorem nepřežil řidič osobního auta

K dopravní nehodě s tragickými následky došlo dneska odpoledne u Uhřínovic na Jihlavsku. Při srážce s traktorem zemřel řidič osobního auta. Silnice II/405 byla zcela neprůjezdná.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Uhřínovice, úmrtí, policie, videokamera, osobní vůz, Mercedes-Benz, okres Jihlava, John Deere, Jihlava, Brtnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná nehoda u Uhřínovic: Policie hledá svědky a záznamy z palubních kamer | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.