Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilý řidič se zákazem řízení při couvání prudce šeslápl plyn a narazil do plotu. Nadýchal i spolujezdec

Šestadvacetiletý řidič Golfu zřejmě úplně neodhadl situaci a v neděli 2. května po půlnoci v obci Šmolovy boural. Byl totiž pod vlivem alkoholu, přivolané hlídce nadýchal skoro tři promile.

Muž jel v obci po silnici a nejdřív odbočil a pak chtěl couvat, přičemž prudce sešlápl plyn a narazil do oplocení zahrádky. Na místo vyjela policejní hlídka, která se tou dobou nacházela nedaleko. Při nehodě nedošlo ke zranění osob.

„Šestadvacetiletý řidič vozidla byl ale tak opilý, že nedokázal koordinovat své pohyby, navíc odmítal spolupracovat. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,7 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Navíc má uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Značně opilý byl i jeho spolujedoucí,“ dodává Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Vzhledem ke stavu mužů policisté oba zajistili a odvezli je na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Škoda vznikla na vozidle a oplocení domu.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykovou látkou a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ dále prověřují," doplnila závěrem mluvčí policistů. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, promile, nehoda, policie, Šmolovy, plot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se zákazem řízení při couvání prudce šeslápl plyn a narazil do plotu. Nadýchal i spolujezdec | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.